in ,

Négymilliárddal megugrott a költségvetés

Dr. Melis János jegyző
Dr. Melis János jegyző

Egyebek mellett az önkormányzati költségvetés módosítása is napirendre került a szarvasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén. Mint kiderült, 2013-ban a jelenlegi állás szerint 6 milliárd 51 millió 912 ezer forintból gazdálkodhat a város. A korábban tervezetthez képest ez több mint 4 milliárd forintos emelkedést jelent.

Az összeg növekedése természetesen nem váratlan dolog. A növekmény döntő része (mintegy 3,5 milliárd forint) a beruházásokhoz kapcsolódó fejlesztési bevétel. Amint azt dr. Melis János jegyző a költségvetés módosítására vonatkozó napirendi pont előterjesztésekor jelezte: mindez nem jelenti azt, hogy a városnak rengeteg szabad fejlesztési forrása lenne. Mindössze 25 millió forint az az összeg, amely további beruházások önerejeként rendelkezésre állhat.

A testületi ülésen szóba került a roma nemzetiségi önkormányzat által használt (de a települési önkormányzat tulajdonát képező) Arató Pál utcai székház állapota is. Gajdos Attila képviselő javasolta, hogy a testület a közeljövőben egy bejáráson tekintse meg a székházat, amely a hírek szerint nagyon rossz állapotban van.

Napirendre került a hulladékkezeléssel kapcsolatos helyi rendelet módosítása is. Itt több ponton változás várható, olyan módosításokat kell végrehajtani, melyeket az idén januárban életbe lépett hulladékgazdálkodási törvény előír.

Vélemény, hozzászólás?

Csabacsűdön jó a közbiztonság

Megemlékezés Szentandráson

Az üldözött gazdákra emlékeztek Szentandráson