Connect with us

Hírek

Négymilliárddal megugrott a költségvetés

Dr. Melis János jegyző
Dr. Melis János jegyző

Egyebek mellett az önkormányzati költségvetés módosítása is napirendre került a szarvasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén. Mint kiderült, 2013-ban a jelenlegi állás szerint 6 milliárd 51 millió 912 ezer forintból gazdálkodhat a város. A korábban tervezetthez képest ez több mint 4 milliárd forintos emelkedést jelent.

Az összeg növekedése természetesen nem váratlan dolog. A növekmény döntő része (mintegy 3,5 milliárd forint) a beruházásokhoz kapcsolódó fejlesztési bevétel. Amint azt dr. Melis János jegyző a költségvetés módosítására vonatkozó napirendi pont előterjesztésekor jelezte: mindez nem jelenti azt, hogy a városnak rengeteg szabad fejlesztési forrása lenne. Mindössze 25 millió forint az az összeg, amely további beruházások önerejeként rendelkezésre állhat.

A testületi ülésen szóba került a roma nemzetiségi önkormányzat által használt (de a települési önkormányzat tulajdonát képező) Arató Pál utcai székház állapota is. Gajdos Attila képviselő javasolta, hogy a testület a közeljövőben egy bejáráson tekintse meg a székházat, amely a hírek szerint nagyon rossz állapotban van.

Napirendre került a hulladékkezeléssel kapcsolatos helyi rendelet módosítása is. Itt több ponton változás várható, olyan módosításokat kell végrehajtani, melyeket az idén januárban életbe lépett hulladékgazdálkodási törvény előír.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Piac épület átadó (Fotó: Imre György) Szarvasi Piac épület átadó (Fotó: Imre György)

Átadásra került a helyi termékek piaci üzletsora

Politika

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Egy bejárás = négy szalagátvágás

Szarvas

Az agrárium a béke és az egység megteremtésének alapja

Szarvas

Rostás Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Rostás Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Első díjjal jutalmazták Szarvas városi és a roma önkormányzata közti együttműködést

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect