in ,

Egészségügyi dolgozókat, köztisztviselőket, könyvtárosokat köszöntöttek

Koszorúzás Szentandráson
Koszorúzás Szentandráson

Békésszentandráson ma két helyszínen is rövid ünnepséget tartottak a Semmelweis-nap és a Köztisztviselők napja alkalmából.

Az orvosi rendelő épülete előtt Sinka Imre polgármester köszöntötte az egészségügy területén dolgozókat. A résztvevők koszorúkat helyeztek el azoknak az orvosoknak az emléktáblájánál, akik hosszú időn keresztül nagy szakértelemmel, lelkiismeretesen gyógyították a település lakóit. Az 1988-ban elhunyt dr. Fabó Ferenc (körzeti orvos, a helyi tüdőgondozó intézet főorvosa) 31 éven át, dr. Olasz Imre 43 éven át, dr. Kiss József és dr. Szerényi M. Iván 21-21 éven keresztül gyógyította a békésszentandrási betegeket.

A koszorúzás után a település vezetői a községházára mentek, ahol a köztisztviselők napja alkalmából nem csak a polgármesteri hivatal, hanem a könyvtár dolgozóit is köszöntötték. Bagi Erika anyakönyvvezető röviden méltatta a község jeles szülöttének, dr. Bagi Istvánnak az életútját. Dr. Bagi István igen nehéz időkben (1938-1949. között) volt a település főjegyzője. A II. Világháború idején ő gondoskodott a községháza iratainak, anyakönyveinek megmentéséről.

A rendezvényre eljött az egykori főjegyző fia, dr. Bagi István nyugalmazott alkotmánybíró, Békésszentandrás díszpolgára is. Beszédében méltatta édesapja munkásságát, s megköszönte a település lakóinak, hogy méltó módon őrzik apja emlékét.

A polgármesteri hivatal udvarán tartott ünnepség után a köztisztviselők a szakszervezeti üdülőházba mentek, hogy egy kötetlen piknik keretében együtt töltsék a délutánt. Békésszentandráson ez hosszú évek óta így szokás.

Vélemény, hozzászólás?

Sterrenberg-Nagy Hannelore átveszi magyar okmányait

Hannelore, a magyar

Csabacsűd versenyeztette az áramszolgáltatókat