in ,

Hasra eshetünk a lehullott gyümölcsök miatt

A városban járva itt is, ott is láthatunk olyan házakat, melyek előtt burjánzik a gaz. Sok helyen pedig a járdák fölé hajló, elhanyagolt gyümölcsfák okoznak bosszúságot a gyalogosoknak: nem elég, hogy hajlonganiuk kell, a lehulló gyümölcsökön még el is csúszhatnak, ami akár komolyabb balesetet is okozhat.

A kötelességeiket elmulasztó ingatlantulajdonosokat Blaskó Péter, a szarvasi polgármesteri hivatal közterület-felügyelője általában szép szóval igyekszik jobb belátásra bírni.

– A legtöbb esetben a szép szó valóban hat, kérésemre az ingatlantulajdonosok levágják a füvet, eltakarítják a járdára hullott gyümölcsöket. Nehezebb a dolgom akkor, ha lakatlan ingatlanról van szó. Ilyenkor a hivatal környezetvédelmi felügyelője levélben szólítja fel a vidéken élő tulajdonos(oka)t, hogy tegyen rendet a háza előtt. Ez rendszerint meg is történik, de néhány hónap múlva kezdődik minden elölről – sorolta a problémákat Blaskó Péter.

A közterület-felügyelő hozzátette: sok esetben az emberek nincsenek tisztában azzal sem, hogy a házuk előtt engedély nélkül nem tárolhatnak sódert, homokot és más építőanyagokat, illetve törmelékeket.

Vélemény, hozzászólás?

Felhívás a közterületek rendbentartására

Székházról és oktatásról is beszélt a Jobbik képviselője