in , ,

Lovasnapok gazdag kíséróprogramokkal

A szentandrási Dorogi Vivien szabadidős póni kettesfogatával
A szentandrási Dorogi Vivien szabadidős póni kettesfogatával

46 fogat nevezett a VIII. Szentandrási Lovas Napok versenyre, amit a múlt szombaton rendeztek meg a békésszentandrási lovas pályán. A fogatok szabadidős és a magyar bajnokság C kategóriájában mérték össze tudásukat akadályhajtás versenyszámban. A 46 induló kiemeli szentandrásit a kisebb vidéki versenyek közül.

A versenyre Nyíregyházáról, Üllőről és Vecsésről is neveztek, de a legtöbben Kondorosról és Orosházáról érkeztek, a győztesek is többnyire onnan kerültek ki. Helyi érdekeltségű versenyző kettő indult. A szentandrási Dorogi Vivien szabadidős póni kettes és a szarvasi Folytán Róbert szabadidős kettes fogatok kategóriában versenyzett. Mindketten a középmezőnyben végeztek.

A verseny mellett a kísérőprogramok is érdekes látványosságokkal szolgáltak. A szünetekben a Szarvasi Veteránjármű Baráti Kör bemutatója mellett kutyakiképzési és csikósbemutató is volt, de a szentandrásiak szívéhez talán mégis a lovastorna csapatuk áll. A Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Lovas Egyesület Lovastorna csapatának tagjai, Bata Boglárka, Bata Luca Hanga, Tusjak Enikő, Sztricskó Janka, Oncsik Mária, Folytán Viktória és Folytán Fanni közül van, aki 4-5 éve lovagol, de Pozderka Zsombor csak pár hónapja ült először lóra. Mindannyian szentandrási és szarvasi fiatalok.

Sajnos az idén is közbeszólt a természet egy vihar formájában, egy kicsit átrendezve a programot, de a szokásos malacfogó versenytől ez sem tudta elvenni a gyerekek kedvét, mindkét malacnak új gazdája akadt.

Vélemény, hozzászólás?

Sose halunk meg

Útközben

Furugy-nap

Furugy-nap, jókedvvel és finom ételekkel