in , ,

Ősztől a Fradiban rúgja a labdát a csabacsűdi lány

Jelen Csenge egészen pici kora óta arról álmodik, hogy híres focista legyen

A 14 esztendős Jelen Csenge egészen pici kora óta arról álmodik, hogy híres focista legyen. A csabacsűdi utánpótlás fiú csapat oszlopos tagja, megbízható csatárja. Nemrég a Fradi sportvezetői is felfigyeltek rá, így ősztől a zöld-fehérek női utánpótlás csapatában építheti tovább sportkarrierjét.

Nem véletlen, hogy Csenge érdeklődését annak idején éppen a foci keltette fel. Édesanyja és édesapja is ennek a sportnak hódolt, így természetes volt, hogy mindhárom gyermekük – Milán, Csenge és Szebasztian Szilveszter – gyakran rúgta a labdát előbb odahaza, családi házuk udvarán, majd a csabacsűdi utánpótlás csapatban.

– Soha nem jelentett gondot, hogy fiúcsapatban játszom, sőt kifejezetten szerettem. A csabacsűdi U-13-asban egyébként ketten vagyunk lányok, Sovány Alíz a másik – mesélte Csenge.

A mosolygós szőke kislány már az ötödik osztály elvégzése után elhatározta, hogy több időt kíván szentelni a sportnak, mert az sokkal jobban érdekli, mint a tanulás. Éppen ezért hatodiktól már Békéscsabán, a Jankay-ban tanult tovább, ahol az atlétikára, azon belül is a futásra fektetett nagyobb hangsúlyt. A foci iránti szerelme azonban nem hagyta nyugodni, továbbra is a csabacsűdi fiúcsapat csatára maradt.

– Rettentően megörültem, amikor meghívást kaptam a Fradi június 22-i utánpótlás-toborzójára. Azt, hogy hol, melyik mérkőzésen figyeltek fel rám, nem tudom, de nem is ez a lényeg – mondta lelkesen a 14 éves lány. – A Fradi-pálya felújítása miatt a válogató a Kőér utcai Spartacus Sporttelepen volt. Ezután két hétig izgulhattam az eredményre várva, s természetesen nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy beválogattak a Fradi női utánpótlás csapatába.

Jelen Csenge tehát ismét iskolát vált, a nyolcadik osztályt már Budapesten kezdi el szeptemberben. Eltökélt szándéka, hogy híres focista legyen. Szurkolunk neki.

Vélemény, hozzászólás?

Segélyekről döntöttek Békésszentandráson

Cseh Tamás – Bereményi Géza dalai