Connect with us

Békésszentandrás

Turizmusban utazunk

Gróf Bolza Pál kastélya Birdie-ről

Kedden mutatták be a legújabb turisztikai fejlesztéseket a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület munkatársai, Mihály Mariann titkár és asszisztense, Ardainé Tóth Anikó valamint Bukovinszky Béla, az egyesület alelnöke.

A leglátványosabb a korábban már a newjságon is látható Birdie turistabusz, amit most ki is próbálhattak a meghívott sajtósok. 14 főt tud szállítani az elektromos hajtású jármű, aminek a kilométerórájába 100 km/óra van írva, de természetesen nem megy annyival. Lassú járműnek van minősítve, így maximum 25 km/órás sebességgel haladhat. Egy feltöltéshez kb. 8 óra szükséges. A teletöltött akkumulátorokkal olyan 80 kilométernyit tud megtenni. A városrehab miatt jobb nem mutogatni most Szarvas belvárosát, ezért az idén csak megrendeléseket teljesítenek Birdie-vel.

QR-kódos táblák kerülnek ki Konodrosra a csárdához, Szentandrásra a Csücsökhöz, ill. az Arborétum elé, amit okostelefonnal levillantva a www.korostourist.hu oldalra jut a turista, ahol számtalan információt találhat szálláshelyekről, vendéglátásról, programokról. Óriástáblákat is kihelyeztek a térség több pontján, amik az átutazók kíváncsiságát hivatottak felkelteni. A táblákon a molinók cserélhetők, így bármikor az aktuális turistaattrakciót népszerűsítő kerülhet fel pl. a Halászcsárda előttire.

Egy mobil alkalmazás is segíti a turistákat a város felfedezésében. A Pocket Guide nevű kis program ingyenesen letölthető az App Store-ból, vagy a Google Play áruházából. Nagyon jópofa kis alkalmazás, ami a GPS koordináták alapján azonosítja be, hol is jár a turista, és mondja el a tudnivalókat.

A tájékoztatón a jövőről is szó esett. Az online és offline reklámokon túl készül majd egy imázsfilm. Beszerzésre kerül majd 6 db 6 négyzetméteres faház is, ami a szarvasi rendezvények arculatán hivatott egységesíteni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szarvason tartott előadást a 27 nyelven beszélő nyelvzseni

Sport

Janata Kriszta (Fotó: Hegedűs Éva) Janata Kriszta (Fotó: Hegedűs Éva)

Janata Krisztától kaphattak marketing tanácsokat a turizmus szereplői

Szarvas

Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva) Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva)

Ötezer szelet tortával készül a Magyar Ízek Utcájába a szarvasi cukrászmester

Szarvas

Gasztromissziót indított a Körös-menti TDM

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect