Connect with us

Közérdekű közlemények

A nyári szünetben is főtt ételt kaphatnak a rászoruló iskolások

A vakáció kezdete nagy öröm a diákságnak, ám gyakran nagy gond a nehéz anyagi helyzetben élő családoknak- kezdte tájékoztatóját Dankó Béla, Békés megye 2.sz választókerületének Fideszes elnöke.

A rendszeres iskolai étkeztetéssel biztosított napi egy főtt ételt a nyári szünetben sok család sajnos nem tudja előteremteni, ezért a Kormány ebben az évben is jelentős keretet, mintegy 2,4 milliárd forintot különített el erre a célra, melyből legalább 44 napon keresztül, 1200 településen oldják meg a nyári gyermekétkeztetést. A pályázat kedvezményezettjei azok a szociálisan rászoruló gyermekek, akik gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.

A választókerület települései kiemelkedő eredménnyel vettek részt a projektben- mondta el a képviselő-, hiszen 65.449 adag, két fogásos meleg ebéd kiosztására nyílik lehetőség a településeken. A pályázatot komoly előkészítő munka előzte meg, mely során nem csak az igényeket kellett felmérni, de a főzést is meg kellett szervezni. Az ebédek elkészítésekor fő szempont volt, hogy egészséges és lehetőleg helyi nyersanyagokból készült ételhez jussanak a gyerekek. A programhoz a 2.sz választókerület települései mintegy 53.601.560 forint állami támogatást kaptak.

A nyári gyermekétkeztetés mellett számos település táborok, napközbeni napközis ellátás szervezésével is segíti a rászoruló családokat. – zárta beszámolóját Dankó Béla.

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nemcsényi Zsolt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szentandráson

Békésszentandrás

Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József

Több mint hétmillió forintból épült sportpark Csabacsűdön

Csabacsűd

Ősszel átadásra kerül az M44-es út Kondoros-Tiszakürt közötti szakasza

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect