Connect with us

Hírek

Evangélikus jó tanuló – jó sportoló

Konstantinovics Máté

Az evangélikus egyház minden évben meghirdeti az evangélikus fenntartású közoktatási intézmények tanulói számára a „ Jó tanuló – jó sportoló „ cím megszerzését. Két kategóriában kerül kiosztásra a díj: általános és középiskolás diákok részére.

A 2012-2013. tanévben a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója, Konstantinovics Máté, 8.J osztályos tanuló részesült „Jó tanuló – jó sportoló” elismerésben. A díjat a tanévzáró ünnepségen Kitajkáné Szántai Mária, az iskola igazgatónője adta át Máténak.

Máté a kajakozást 2009-ben kezdte 3 év versenyszerű labdarúgás után. Legnagyobb sikere ebben a sportban az Országos Diákolimpián elért II. helyezés volt.

A kajakozást azonnal megszerette, mivel ez egy hatalmas kitartást és eltökéltséget igénylő sport. Napi rendszerességgel jár edzésekre, reggel és délután is. Sportolás nélkül el sem tudja képzelni az életet. Kajakosként első országos sikerét 2011-ben érte el, amikor először lett a magyar korosztályos válogatott keret tagja. Ezt az eredményt 2012-ben is megismételte, amikor a keretfeltöltő versenyen Sukorón újra a válogatott keret tagja lett, K-1 III. korcsoportban versenyzett. Évente kétszer vesz részt edzőtáborokban, melyet a szövetség tart.

Hosszú távú célja a 2020-s Olimpiára való kijutás.

A versenyszerű sportolás mellett rendszeresen képviseli iskoláját atlétika versenyeken, és tagja az iskolai futballcsapatnak is.

Tanulmányi eredménye kimagaslik, 4,9-es tanulmányi átlagával, 4 tantárgyi és nevelőtestületi dicséretével az iskola legjobbjai között van.

Máté eredményei:

2011
Maraton Magyar Bajnokság: Győr – 6. hely
Diákolimpia: Szolnok – 5. hely, Békésszentandrás – 1. hely
Vidékbajnokság: Sukoró (vegyes) – 1. hely, Szarvas – 1. hely
Magyar Bajnokság: Sukoró – 1. hely

2012
Maraton Magyar Bajnokság: Győr – 3. hely
Diákolimpia: Sukoró – 2. hely
Vidékbajnokság: Szolnok – 1. hely
Országos Magyar Bajnokság: Sukoró – 4. hely, Szeged – 1. hely, Békésszentandrás – 2. hely, Szarvas – 2. hely, Békés – 1. hely

Gratulálunk Máténak a „Jó tanuló – jó sportoló” díjhoz!

Azt kívánjuk, hogy 2020-ban együtt szurkolhassunk neki az olimpián!

Mészáros Tünde

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal Szarvasi Polgármesteri Hivatal

Fűtésköltségekhez nyújtható támogatás

Szarvas

Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Faültetés az országos fásítási program keretében

Szarvas

Hovorka Sára előadása Hovorka Sára előadása

Oroszországból Olaszországon át az Egyesült Államokba

Oktatás

Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán)

100: Összeült a Trianoni Emlékbizottság

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect