in ,

Szociális szövetkezetet alapítanak Békésszentandráson

Július közepén hét alapító taggal mezőgazdasági profilú szociális szövetkezet alakul Békésszentandráson. A képviselő-testület döntése alapján az alapító tagok között ott lesz az önkormányzat is.

A Körös-parti nagyközség vezetői már hosszú hónapok óta foglalkoznak a szövetkezet megalakításának előkészítésével. A helyzet most érett meg arra, hogy konkrét döntéseket hozzanak.

A képviselő-testület június 27-i ülésén határoztak arról, hogy az önkormányzat alapító tagként részt vesz a leendő szövetkezetben. Az önkormányzati részjegy értékét 50 ezer forintban határozták meg. A megalakítandó szövetkezetben csak jövő január 1-től kezdődik meg az effektív munkavégzés, az alapításról azonban már dönteni kellett annak érdekében, hogy a munkabérek finanszírozásához be tudják nyújtani a pályázatot.

Dr. Olasz Imre, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke a képviselő-testületi ülésen elmondta: a szövetkezet az érvényben lévő szövetkezeti törvény paragrafusai alapján alakul meg.

Személyi kérdésekről (például arról, hogy ki lesz az elnök), majd a szövetkezet alakuló ülésén döntenek. A szövetkezet megalapításával egy olyan jogi személyt bíztak meg, aki kellő jártassággal rendelkezik ebben a témakörben.

Vélemény, hozzászólás?

Tizenhatodszor arattak le közösen Ezüstszőlőben

Acélmagnóliák a Vízi Színházban