Connect with us

Hírek

Átadták a Kossuth téri játszóteret

Átadták a Kossuth téri játszóteret

—Szeretnénk átadni ezt a játszóteret Szarvas város tisztes polgárainak és gyermekeiknek— mondta a belváros rehabilitációjának talán legkisebb költségű elemének átadóján Babák Mihály polgármester. A 7 milliós összköltségvetésű projekt 85%-os támogatottság mellett a városnak olyan 1 milliójába került.

24 játékával a város legjobban felszerelt parkjáról van szó, ahol azért még van tennivaló, fogalmazta meg városunk első embere. A veszélyes fákat ki fogják vágni, és helyettük újakat ültetnek a helyükre. Sűrű sövénnyel fogják megakadályozni, hogy a gyerekek kiszaladjanak a parkolóba vagy a megnövekedett forgalmú Béke utcára.

Polgármesterünk kitért a rendre is. Ahogy azt korábban már megírtuk, voltak gondok a játszótéri magatartással kapcsolatban. Ezt a kezükbe vették a szarvasiak, amit a város részéről megtámogattak három rendfenntartóval. A szülők szerint a helyzet azóta nagyot javult, de a rend őrei is nagyságrendi javulásról számoltak be. Babák Mihály kijelentette, hogy a játszótér állapotát rendőrrel, vagy KOMÉP-es dolgozóval nem lehet biztosítani, szükség van a közösség szabályozószerepére, a szülők összefogására, amit jelen esetben nagyon jól szervetek és oldottak meg a szarvasiak.

A kb. 1 milliárdos városközpont-rahab első átadott eleme a Bíróság épülete volt, a következő a piac kiszolgálóépülete, majd augusztus végén a volt Bank, a leendő önkormányzat lesz a negyedik. A 187 milliós önerőből 122-re pályázatot nyújtott be a város, de ezt sajnos forráshiányra hivatkozva elutasítottak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hamarosan költözésre kész az új Polgármesteri Hivatal

Hírek

Egy városrehab ünnepélyes vége

Hírek

Legális: forgalommal szemben bringázni a Kossuth utcán

Hírek

Idegenben jó az “x”

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect