Connect with us

Hírek

Az éjszaka rejtett szépségei

A világ legjobb csillagászati tájképfotósainak munkáit láthatja a nagyközönség július 31-ig Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi-látogatóközpontjában. Az éjszakai tájakat csillagászati látványosságokkal ötvöző, 52 képből álló kollekciót 2009. januárja óta a világ számos országában bemutatták már.

A TWAN (The World At Night – A világ éjszakai arca) nevű szervezet 2007-ben alakult a NASA és az Astronomers Without Borders (Csillagászok Határok Nélkül) együttműködése keretében. A szervezet a világ legjobb csillagászati tájképfotósait fogja össze. Ma 32 tagja van, köztük egy magyar, a veszprémi Ladányi Tamás, akinek a nevéhez fűződik két új kettőscsillag felfedezése is. A látogatóközpontban most bemutatott képek között természetesen Ladányi Tamás képei is ott vannak.

Az asztrofotósokat tömörítő szervezet egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet a sötét égbolt megóvásának fontosságára, a fényszennyezés növekvő problémájára.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

A kultúra kötelez

Oktatás

A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán) A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán)

A Korona gólzáporral húzott el az élbolyból

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect