in

Túlélni minden áron

Bear Grylls

Napjaink egyik legsikeresebb és legismertebb extrém túrázója Bear Grylls. A legtöbb férfi (és nő) izgatottan követi figyelemmel sorozatait és fogadások köttetnek, hogy lehet-e még gusztustalanabb dolgokat csinálni a túlélés érdekében, mint amit éppen ő tesz. Hát igen, ő az élő példa arra, hogy sok pénzért sokra képes az ember. De ne higgyétek, hogy elítélem őt, csupán arról van szó, hogy elképesztő dolgokat művel a pasi és persze az extrém körülmények megkövetelik a nem mindennapi cselekvéseket a túlélésért.

A mai könyvajánlóban ő az egyik szereplő. Mert sosem tudhatjuk, hogy mikor zuhanunk le a Patagóniában egyszál egyedül. Szóval ennek a kedves őrültnek a Túlélés törvényei című könyvét azoknak ajánlom, akik az izgalmas kalandok mellett praktikus tanácsokra is vágynak.

Ha pedig túlélésről van szó, akkor megkerülhetetlen a következő könyv. Piers Paul Read Életben maradtak című könyve az Andokban lezuhant uruguay-i rögbicsapat túlélőivel készített interjúiból állt össze és elhunyt barátaiknak ajánlották. A tragikus eseményből film is készült ugyanezzel a címmel. Ha valakik, akkor ők tudják, hogy a túlélésnek milyen ára volt és hogy ez milyen nyomot hagyott az ő lelkükön. nem könnyű azzal a teherrel élni, hogy kannibalizmushoz kellett folyamodniuk a túlélés érdekében, de az extrém körülmények extrém cselekvéseket követelnek meg. Lebilincselő és elgondolkodtató könyv, szívből ajánlom mindenkinek.

Nóra

Vélemény, hozzászólás?

A Nap is fél órával hamarabb lement

Csángó gyerekek vendégeskednek Békésszentandráson