Connect with us

Hírek

Fókuszban a szelektív hulladékgyűjtés

Hamzáné Szécsi Ágnes

A városrehabilitációs program keretében egy elkülönített alap szolgálja a környezettudatosság elterjesztését. Ezzel kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Hamzáné Szécsi Ágnes, a Körös-szögi Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A kampány célja a helyi környezettudatosság elterjesztését segítő tájékoztatási, illetve szemléletformálási akciók szervezése. Szeretnénk minden korosztályt megcélozni – hangsúlyozta az ügyvezető. Az akció részleteiről elmondta: első lépésként a médián keresztül kívánják a lakosság figyelmét felhívni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Szarvas egyébként e téren jól áll, a városban tíz szelektív hulladékgyűjtő sziget van és a Komép Kft. telephelyén is elkülönítve helyezheti el a hulladékot a lakosság.

– Hamarosan minden háztartásba eljuttatunk egy tájékoztató szórólapot. Következő lépésként július 30-án családi napot szervezünk az arborétumban, ahol egy ideiglenes szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyezünk el és játékos vetélkedőkkel várjuk a családokat – mondta Hamzáné Szécsi Ágnes. Hozzátette: a fiatalokat is szeretnék megnyerni, ezért létrehoznak egy facebook-oldalt, melyen egyebek mellett film- és fotópályázatot is hirdetnek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A Libalapos csapata A Libalapos csapata

Libalaposiak nyertek, Sendülüdű meglepetésbronzot hozott

Sport

Dr. Hanyecz Katalin (forrás: Körös TV) Dr. Hanyecz Katalin (forrás: Körös TV)

Közel száznegyvenezer látogatóval zárta az évet a Pepi-kert

Szarvas

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató Csanádi László képviselői fogadóórájáról

Szarvas

Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva) Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva)

Zsinórban hatszor díjazták a szarvasi rendezvénysorozatot

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect