Connect with us

Békésszentandrás

A Hunyadi 80 éves, Dunai II. Antal aranycipős lett

Hévízi Róbert elnök az MLSZ emlékplakettjével

Egésznapos programmal köszöntötték tegnap Békésszentandráson a Hunyadi Mátyás Sportegyesület fennállásának 80. évfordulóját. A rendezvényre meghívták és eljött Dunai II. Antal, -4 olimpiát is megjárt- olimpiai bajnok, 31-szeres válogatott labdarúgó, aki szemmel láthatóan jól érezte magát a kellemes Körös-parti környezetben. Az este folyamán ki is jelentette, hogy a 100. évfordulóra is szívesen eljön. Nem jött üres kézzel. Az MLSZ ajándékát hozta és adta át az este folyamán Hévízi Róbert elnöknek.

A sportprogramok az utánpótlás csapatok tornájával kezdődtek, majd a ’93-as bajnok serdülő csapat és a mostani ifi mérkőzött egymással. Érkezett a kárpátaljai Viskről is egy csapat; ők a Hunyadi nagycsapatával játszottak egy barátságos meccset. A két utóbbi meccs között a Hunyadi öregfiúi a szarvasi szeniorokkal feldúsított MLSZ csapatát fogadták, és játszottak egy sporttörténeti döntetlent. A mérkőzés utolsó percében a Hunyadi ellen ítélt büntetőt a végrehajtó nagyon sportszerűen Petrás Endre kapus kezébe rúgta. Mint később mondták, nem tizenegyessel szerettek volna nyerni az amúgy nagyon baráti hangulatú találkozón. Az MLSZ csapatában Mészöly Géza, válogatott labdarúgó mellett pályára lépett országgyűlési képviselőnk, Dankó Béla is.

A sportprogramok végén, de még a vacsora előtt Sinka Imre, Mrena Mihály, Kiss István, Koppányi Pál, Balogh László, Babák Antal, Petrás Ernő és Oláh Géza a Hunyadi érdekében végzett munkájuk elismeréseképpen oklevelet vehettek át. Egy meglepetésre is sor került. Dunai II. Antal eddig ezüstcipős volt. Igaz az úgy, hogy fél szezon alatt rúgott góljai száma talán csak hárommal maradt el az utolsó meccsén hatot rúgó akkori aranycipőstől, amit most Szentandráson korrigáltak. Szombattól immár aranycipős lett. Igaz, ez csak szentandrási mézeskalácsból készült, de nagyon kedves gesztusként fogadta, és azt mondta, megőrzi a másik mellett.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető

Sport

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

A Király utcáról a Királyok völgyébe

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gólban gazdag mérkőzések a rájátszás 5. fordulójában

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect