in , ,

Ingyen szabadultak meg a csabacsűdiek a rossz tévéktől, számítógépektől

Elektronikai hulladékgyűjtés Csabacsűdön

Egymás után kanyarodtak be az autók, biciklik csütörtökön a csabacsűdi polgármesteri hivatal udvarára. A csomagtartókból, biciklikosarakból használt vasalók, tévék, hűtők, számítógépek kerültek elő. Mindenki örült, hogy megszabadulhatott használhatatlan háztartási gépeitől, elektronikai cikkeitől, ráadásul ingyen.

Az elektronikai hulladékgyűjtést Válkovszki Mihály, a Csabacsűdi Szolgáltató Kft. vezetője szervezte a Trenalux Hungária Kft.-vel együttműködve. Utóbbi cég szállította el Csabacsűdről Szentesre az összegyűjtött hulladékot.

– Felajánlottuk a lakosságnak, hogy aki nem tudja a tévét, hűtőt, mosógépet, vagy más, kidobásra ítélt, használhatatlan háztartási gépet beszállítani a hivatalba, ahhoz házhoz megyünk és mi elhozzuk. Sokan éltek is a lehetőséggel, a házaktól már szerdán begyűjtöttük az elektronikai hulladékokat – mondta Válkovszki Mihály.

Ottjártunkkor egy fiatalember, Pauló Zsolt éppen egy használt tévékészüléket hozott a polgármesteri hivatal udvarára. Kérdésünkre elárulta: nem ez volt az összes, kidobásra ítélt holmija. Több régi, használhatatlan számítógéptől, monitortól is megszabadult, azokat már szerdán elszállították otthonából a hivatal gépjárművével.

Egy idősebb férfi, Paluska János biciklin érkezett, kosarából régi porszívó és két veteránkorú vasaló került elő. Mint mondta, az egyik vasalót még az 1950-es években gyártották.

– Nagyon jó, hogy így be lehet hozni ide ezeket a holmikat. Otthon csak a helyet foglalják. Az meg külön jó, hogy nem kell fizetni a leadásért – mondta Paluska János.

A szállítmányok lepakolásában a nap folyamán két középiskolás fiatalember, Szvák Szilárd és Litauszki János segédkezett. Ők fizetséget is kaptak érte, diákmunkára jöttek.

A szelektív hulladékgyűjtés végén, délután két órakor Válkovszki Mihály elégedetten állapította meg, hogy az akció sikeres volt.

– Egy jó nagy pótkocsira való holmi összegyűlt. Legalább nyolcvan háztartásból hozták el az elektronikai hulladékokat, leginkább tévéket és számítógépeket, monitorokat – összegezte az eredményt a Csabacsűdi Szolgáltató Kft. vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Erdős Norbert: minden feltétel adott az M44-es megvalósításához

Mindent a turistákért: GPS-alapú idegenvezetés, okostelefonnal