in , ,

Mindent a turistákért: GPS-alapú idegenvezetés, okostelefonnal

Pocket Guide - Szarvas

A Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület az idei idegenforgalmi szezonban több újdonsággal is igyekszik még vonzóbbá tenni a turisták számára Szarvast és térségét. Újszerű megoldásokat is alkalmaznak, melyekről Ardainé Tóth Anikó, TDM-menedzser-asszisztens számolt be lapunknak.

– A közelmúltban QR-kódos táblákat helyeztünk el Szarvason az arborétumban, Békésszentandráson a Csücsök Csárda mellett és Kondoroson a csárdánál. Szintén újdonság, hogy a PocketGuide alkalmazás letöltésével egy okostelefon segítségével kulturális idegenvezetésben lehet részük a látogatóknak. (Szarvas – Körösök szívében, legendák földjén). A PocketGuide a készülék GPS-e alapján tudja, hogy a turista merre jár, s hangnavigációval vezeti végig a városon, bemutatva a legfontosabb látnivalókat, nevezetességeket. Ez a szolgáltatás négy nyelven, magyarul, angolul, németül és románul is elérhető – avatott be a részletekbe Ardainé Tóth Anikó.

Szintén a turisták figyelmének felkeltését szolgálják a települések „kapujába” nemrég kihelyezett óriástáblák. Békésszentandráson az Öcsöd felőli oldalon, Szarvason három helyen (a 44-es főút mindkét bevezető szakaszán, valamint a Szentesi út mellett) és Kondoroson a 44-es főút mellett fogadja ilyen tábla az érkezőket. Az óriástáblákon az adott településre leginkább jellemző fotókkal igyekeznek felkelteni az érdeklődést.

A Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület „Körösök szívében, legendák földjén” címmel egy magyar, német, angol nyelvű kiadványt is megjelentetett a közelmúltban. S hogy legyen mit emlékül hazavinniük a turistáknak, helyi vállalkozókkal készíttettek képeslapokat és különböző ajándéktárgyakat.

Vélemény, hozzászólás?

Ingyen szabadultak meg a csabacsűdiek a rossz tévéktől, számítógépektől

Haláli vidék. Tóth-Máthé Miklós: A rögöcsei csoda