in ,

Kenyér, kereszt, állam, hit, becsület

Ünnep az Ótemplomban

A szarvasi ünnepi rendezvénysorozat bázisát a Kacsató környéki park és az önkormányzati üdülő adta az idén. A nap folyamán számtalan programból lehetett válogatni. Az ilyenkor szokásos távúszóversennyel kezdődött a program, hogy színpadi és más szabadtéri programokon át az este tűzijátékkal tegyék fel a tűzkoronát a napra.

A Szent István-i állam -a címben szereplő- alappilléreire Erdős Norbert emlékeztette a szépszámú megjelentet az Ótemplom falai között, a hivatalos városi ceremónián. Ahogy a kormánymegbízott beszédének elején mondta, még tízéves politikai múlttal sem könnyű megszólalni Tessedik templomában, de aztán a rutin kisegítette. Beszédében Szent Istvánról, a korában betöltött helyéről, Európára tett hatásáról ejtett szót, benne párhuzamot vonva a jelen Magyarországával, ill. viszonyával az Európai Unióhoz. Mint a kormánymegbízott kifejtette, Szent István sem lett a hűbérese senkinek, ahogy most sem lettünk, leszünk.

A kenyéráldás ceremóniáját Lázár Zsolt, evangélikus esperes, Kollár Zsolt, Horváth Z. Olivér evangélikus lelkészek és Seidl Ambrus római katolikus plébános végezte. Az ünnepet Lapis Erika éneke tette fényesebbé, akit Bohák Róbert kísért. Az esemény a megáldott cipók szétosztásával fejeződött be.

Vélemény, hozzászólás?

Sinka Imre: Az ünnep a szívünkben van

Zenés, táncos kamaraest