in , ,

Zenés, táncos kamaraest

A Kanti házaspár, dr. Kanti Attila és dr. Kantiné Szín Mária keringője

Két vendégművész nyitotta meg a Szarvasi Kamarazenekar koncertjét augusztus 20. előestéjén. A zenekar eredeti szabadtéri fellépőhelyén, a Bolza-kastély kertjében várta a kikapcsolódni vágyó zenebarátokat, akik Hadady László oboa- és Bicskey László hegedűművész után Bach, Vivaldi, Debussy darabokat, majd a kállai kettőst hallhattak.

Ahogy azt Brachna Irén, a kamarazenekari estek állandó moderátora elmondta, próbálkoztak, próbálkoznak más helyszínekkel is. Elköltöztek ide, oda, de ennél szebb helyszínt még nem találtak a koncertekhez. Valószínűleg a közönség is szereti ezt a díszletet, mert a kertben rögtönzött nézőtéren minden szék elkelt. Talán a Lengyel-palota szokott ennyi, ha nem több látogatót vonzani, igaz, az a Szilvanapok keretein belül.

A zenés est második felében Kodály Magyar rondója és Brahms I. magyar tánca is felhangzott. Silva brazil keringőjének felcsendülésekor az addig a nézőtéren ülő Kanti házaspár táncra is perdült. Teljesen spontánnak tűnt a dolog, mindenki lélegzetvisszafojtva várta, hogy mikor ellejtenek Pechan Zoltán mögött, a karmester hátrafordulva a pálcájával a fejükre csap és visszaállítja a rendet, de nem ez történt. Ehelyett előkerült egy virágcsokor, ami a spontaneitás elméletét szertefoszlatta, viszont megnyugtatott mindenkit, hogy ilyen skandallum csakis szervezett keretek között történhet meg.

A műsort Erkel Palotása zárta. Volna. Zárásul ismét Silva keringője csendült fel, természetesen a Kanti házaspár, dr. Kanti Attila és dr. Kantiné Szín Mária kíséretében.

Az előadáson vendégként felléptek a Szabados-Tóth testvérek, Bálint és Gábor klarinéton, ill. Kakuk Tünde csemballón.

Vélemény, hozzászólás?

Kenyér, kereszt, állam, hit, becsület

Új lelátóról szurkolhatnak a csabacsűdi focirajongók