in , ,

Sportbarátok mérkőznek meg egymással Szarvason

Dr. Fazekas Sándor a megnyitón

1964-ben indították útjára a a Minisztériumok Nemzetközi Sporttalálkozója című sorozatot, aminek keretében Ausztria, Magyarország és Németország agrárügyekkel foglalkozó minisztériumai mérik össze ereiket labdarúgás, tenisz, asztalitenisz, röplabda, sakk, lövészet, futás és úszás sportágakban. Azóta minden második évben egymásnak feszülnek az érintett minisztériumi alkalmazottak, akik közül soknak nem ez az első ilyen eseménye. A sport mellett kapcsolatépítő szerepe is van a rendezvénynek. Ilyenkor igyekeznek megismerni egymást, ill. meglévő kapcsolataikat tovább mélyíteni.

2013. augusztus 21-25. között Szarvas ad otthont a rendezvénynek, aminek a megnyitója tegnap este volt a Cervinus Teátrum színháztermében. Az eseményt megtisztelte dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, akiről kiderült, hogy igazi sportember. Mint kiderült, most fejezett be egy 1500 kilométeres kerékpártúrát, ami során bejárta a Kárpátok magasabb csúcsait és a Kárpát-medencét. Öt év alatt 7000 kilométert kerékpározott a történelmi magyar hegyeken, völgyeken, alföldeken. Az osztrák delegáció vezetője gratulált dr. Fazekas Sándornak és kijelentette, hogy Ausztriában sportminiszterré választanák ezért a teljesítményéért. Az osztrákok vezetője egyébként nagyon jól felkészült Szarvasból. Őt meg mi delegálnánk Bécsbe ezért, mint Szarvas város nagykövetét.

Sporttalálkozó lévén, az esemény levezetője igyekezett polgármesterünk sporthoz való kapcsolatát is kiemelni, így neki a nagy sportrajongó cím jutott ezen az estén. Babák Mihály nyitóbeszédében tájékoztatta a vendégeket, hogy Szarvas a nemzeti sportváros címmel büszkélkedhet, rengeteg kerékpárutunk van, rengetegen kerékpároznak, ill. kiemelte, hogy nálunk minden gyerek tud biciklizni.

Az esten Tessedik Táncegyüttes teljesített kultúrmissziót. A Csíksomlyói búcsú című előadásukat felállva, szűnni nem akaró vastapssal köszönték meg a vendégek.

Vélemény, hozzászólás?

Átadták a szentandrási húsüzemet – 50 új munkahely, évi 3500 tonna alapanyag

145 induló a Szent István napi távúszó versenyen