Connect with us

Hírek

Jubileumi kézimunka-kiállítás nyílt

Kiállításon

Rónyainé Gyurcsik Ildikó stílszerűen a “Gondolatok a hímzésről” című verssel kezdte meg a Gobelin Hímző és Kézimunka Szakkör tízéves jubileumi, “Évtizede öltögetve” című kiállításának nyitóműsorát a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében szombaton. Őt a békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület táncblokkjai és Nyéki Valéria dalai követték, majd Hodálik Pál, aki üres kézzel jött, ajándékot adott és nem ment el üres kézzel köszöntötte az egyesület tagjait. Fontosak a kultúránk megmaradásának a szempontjából az ilyen szakkörök, mondta alpolgármesterünk kezében egy hímzett borítóba kötött gyűjtőmappával és egy szegfűvel.

Kurucz Jánosné Terike, az szakkör vezetője bemutatta a jelenleg 28 hölgyet számláló egyesületet. Ahogy azt Terike elmondta, ők igyekeznek átadni tudásukat a fiatalabb generációknak, jelenleg a legfiatalabb szakköri tagjuk még csak 6 éves.

A Gobelin Hímző és Kézimunka Szakkörben a kézimunka minden vállfaját művelik, hímeznek, gyöngyöznek, horgolnak. A népi keresztszemes gobelin mellett a szövött technikát is alkalmazzák. A csipke számos változatát készítik. Az idén a vert csipkével ismerkedtek. A gyöngyözők szebbnél szebb darabokat fonnak és szőnek. A kiállítás anyagát a tíz év legszebb munkáiból válogatták össze.

-Egy jókedélyű vidám csapat vagyunk, a tíz év alatt barátokká kovácsolódtunk- mondta Terike. Tavaly tábort kézimunka-tábort szerveztek, ami olyan jól sikerült, hogy az idén folytatták. A keret nagyon hamar betelt, az ország minden részéből jelentkeztek. Az idei tábor témája a gyöngyhorgolás és a vert csipke volt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect