in , ,

Jubileumi kézimunka-kiállítás nyílt

Kiállításon

Rónyainé Gyurcsik Ildikó stílszerűen a “Gondolatok a hímzésről” című verssel kezdte meg a Gobelin Hímző és Kézimunka Szakkör tízéves jubileumi, “Évtizede öltögetve” című kiállításának nyitóműsorát a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében szombaton. Őt a békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület táncblokkjai és Nyéki Valéria dalai követték, majd Hodálik Pál, aki üres kézzel jött, ajándékot adott és nem ment el üres kézzel köszöntötte az egyesület tagjait. Fontosak a kultúránk megmaradásának a szempontjából az ilyen szakkörök, mondta alpolgármesterünk kezében egy hímzett borítóba kötött gyűjtőmappával és egy szegfűvel.

Kurucz Jánosné Terike, az szakkör vezetője bemutatta a jelenleg 28 hölgyet számláló egyesületet. Ahogy azt Terike elmondta, ők igyekeznek átadni tudásukat a fiatalabb generációknak, jelenleg a legfiatalabb szakköri tagjuk még csak 6 éves.

A Gobelin Hímző és Kézimunka Szakkörben a kézimunka minden vállfaját művelik, hímeznek, gyöngyöznek, horgolnak. A népi keresztszemes gobelin mellett a szövött technikát is alkalmazzák. A csipke számos változatát készítik. Az idén a vert csipkével ismerkedtek. A gyöngyözők szebbnél szebb darabokat fonnak és szőnek. A kiállítás anyagát a tíz év legszebb munkáiból válogatták össze.

-Egy jókedélyű vidám csapat vagyunk, a tíz év alatt barátokká kovácsolódtunk- mondta Terike. Tavaly tábort kézimunka-tábort szerveztek, ami olyan jól sikerült, hogy az idén folytatták. A keret nagyon hamar betelt, az ország minden részéből jelentkeztek. Az idei tábor témája a gyöngyhorgolás és a vert csipke volt.

Vélemény, hozzászólás?

Dombvári Bence bronzérmes 1000 méteren

Tanszervásárlás: idén is az utolsó napokra hagyják a szülők