Connect with us

Hírek

Kis és nagy diákok közös tanévnyitója a Székelyben

Bár több éve működik egy intézményen belül a szarvasi állami Általános Iskola és a Szakképző Iskola, még is most került sor először közös tanévnyitó ünnepség megrendezésére. A városban zajló felújítási munkafolyamat, a település védjegyévé vált Vízi Színház adta impozáns lehetőség is ezt sugallta a legjobb megoldásnak.

Így a Székely Mihály Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola majd ezerfős tanulólétszámmal a Körös-parton indította az új tanévet. Felemelő érzés volt ennyi diákot együtt látni, tudva azt, hogy a legkisebbektől, a felnőtt világ kapujához érkező korosztályig a szülők erre az iskolára bízzák gyermekük nevelését, oktatását. A megjelent kisebb és nagyobb iskolásokat Kohut Andrásné igazgató asszony köszöntötte, aki a vezetői megbízatása megerősítése birtokában nyitotta meg a 2013-2014-es tanévet. Felsorolta a sok új, megoldandó tanügyi feladatot, a következő szorgalmi időszak kiemelt céljait. Jelezte azt is, hogy a város teljes területén szétszóródó intézményi elhelyezés szintén komoly kihívásokat ad majd a mindennapi iskolai élet gördülékeny megszervezésében. Mindenkit arra biztatott, hogy szorgalmasan álljon helyt; az első osztályosok ügyesen illeszkedjenek be az iskolai életbe, a kilencedikes pedig a választott szakmai ágazatban vegyék sikeresen a középiskolai akadályokat.

Az ünnepség résztvevőit Földesi Zoltán, Szarvasi Képviselőtestület tanácsnoka is köszöntötte a tanévnyitás alkalmából. Kérte a tanulók és szüleik toleranciáját a város felújításával kapcsolatosan, aminek végeztével várhatóan egy kellemesebb élettér alakul ki a Szarvason élők és tanulók örömére. Erdős Norbert Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja levélben kívánt eredményes tanévet a Székelyes diákoknak.

Az ünnepi hangulatot a diákok műsora tette teljessé, ami kicsit még a nyarat idéző volt, de egyben az iskolai élet színességét, a tízperces szünetek vidámságát is előre vetítette.

Bakulya Anna

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató Csanádi László képviselői fogadóórájáról

Szarvas

Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva) Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva)

Zsinórban hatszor díjazták a szarvasi rendezvénysorozatot

Szarvas

„Jeges Mackó” Kuckó a Gyakorlóoviban

Oktatás

Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán)

Terítéken a Gallicoop új prémium pulykamelle

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect