in , ,

Ha már kenyér nincs, legalább cirkusz legyen

Samu Tamás Gergő és Gajdos Attila

Lényegre törő és rövid sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délután a Polgármesteri Hivatal előtt a Jobbik két helyi vezetője, Samu Tamás Gergő és Gajdos Attila.

Samu Tamás Gergőnek kicsit jó érzése is volt minden közelmúltban zajlott kulturális programmal kapcsolatban, meg kicsit rossz is.

– Több helyről érkeztek hozzánk észrevételek az augusztus 20-i ünnepi műsorkínálattal kapcsolatban- kezdte Samu Tamás Gergő.

– Összességében a programokkal nincs is gond, de bizonyos részeken úgy látjuk, van még mit javítani. A szarvasi városvezetés, ha már kenyér nincs, legalább cirkusz legyen, címmel próbál programokat szervezni a városban, de még ezt sem teszi jól. Ha színvonalas műsorok lennének a városban, akkor nem érkeznének panaszok hozzánk – zárta be a gondolati kört a jobbikos vezető. Kifogásolta még azt, hogy a Szent István napi esti koncerten csak a vendéglátósok előt lehetett leülni. A jó szervezésre Békésszentandrást hozta fel példának, ahova több tízezres tömeget vonzottak legutóbb. Sok szarvasi ki is ment.

A Szent István napi programok nem voltak mindenki számára kielégítőek. Lehet, hogy sok százan ott voltak, de több ezren nem. Az Állami Népi Együttes műsora jó volt, de nem mindenki számára kielégítő- jelentette ki Samu Tamás Gergő.

Javaslatot tett arra, hogy a város egy regionális koordinációs testületet állítson fel a környékbeli települések bevonásával, kiküszöbölendő azt, hogy keresztbe szervezzenek egymásnak.

Gajdos Attila a városban folyó munkálatokra, ill. a múltheti fórumra reagált. Örömmel nyugtázta, hogy a fórum óta mintha felpezsdült volna az élet a munkaterületeken.

A műszaki ellenőrzés egyik projektnél sem kielégítő, mondta a Jobbik helyi elnöke, egyben önkormányzati képviselő. Legalább egy irodát kellene fenntartania, és napi szinten jelen lennie a területen, mondta Gajdos Attila. Javasolni fogja a jegyzőnek, hogy a díjukat tartsák vissza, ha nem megfelelő minőséget vesznek át. A newjságon megjelent “Rehab — feladta magát a Nápolyi” cikkel kapcsolatban kijelentette, hogy attól szarvasi valaki, hogy nincs Szarvason életvitel szerűen.

A csapadékvíz kiépítésével kapcsolatban tarthatatlannak gondolja, hogy szétbontják a bejárókat, több hétig, több hónapig akadályozzák a közlekedést. Nem elfogadható, mint ahogy az sem, hogy a legnagyobb melegben elkészített aknákat napokig nem locsolták meg, így azok elporladnak.

A városközpont rehabilitációjától eltekintve a másik három futó projekt megfelelő ütemben halad, majd a sajtótájékoztató után sietett, mert a Fő tér sarkán dolgozó a munkásokat akadályozta leparkolt járműve.

Vélemény, hozzászólás?

Kővel borítják István király útját

Az egyik legkeresettebb szakmát adják majd a székelyes diákok kezébe