Connect with us

Békésszentandrás

Bejegyezte a cégbíróság a szentandrási szövetkezetet

Sinka Imre

Bejegyezte a Cégbíróság a Szentandrás Foglalkoztató, Termelő, Feldolgozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Szociális Szövetkezetet. Az új szövetkezet az első időszakban 14 embernek biztosít majd munkahelyet.

– A szövetkezet nyolc alapító taggal jött létre. Az alapítók között van az önkormányzat, négy önkormányzati képviselő, két közfoglalkoztatott, valamint a szövetkezet elnökévé választott Csomor Zsuzsanna – tudtuk meg Sinka Imre polgármestertől.

A szövetkezet 506 ezer forintos törzstőkével alakult meg, ebből 500 ezer az önkormányzati rész. Ami a profilt illeti, arról Sinka Imre elmondta: induláskor a turizmusra és a kereskedelemre koncentrálnak majd. A turizmuson belül a cél az, hogy szálláshelyként hasznosítsák az iskolai kollégiumot és a szakszervezeti üdülőt. Ami a kereskedelmet illeti, itt a közmunkaprogram keretében megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket kívánják értékesíteni, ehhez a piaci bódé áll rendelkezésükre. Emellett békésszentandrási emléktárgyak értékesítését is tervezik. A tetszetős, fából készült órákat és egyéb emléktárgyakat egy helyi vállalkozó készíti majd. Ezekből néhányat már felvételeinken is láthatnak.

– A későbbiekben bővíteni szeretnénk a szövetkezet tevékenységét. Hosszú távú terveink között szerepel például a szőnyegszövés szélesebb körű megismertetése, bentlakásos táborok segítségével – mondta a polgármester.

A cégbírósági bejegyzés volt az előfeltétele annak, hogy a szövetkezet leendő dolgozóinak foglalkoztatásához pályázatot tudjanak benyújtani. Ha minden jól megy, január 1-jén 14 ember állhat munkába a Szentandrás Foglalkoztató, Termelő, Feldolgozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Szociális Szövetkezetben.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Húsz éve kutatják Szentandrás helytörténetét

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Sinka Imre: Élni hagyni a vállalkozókat

Békésszentandrás

Bukovinszky Béla (Fotó: Hegedűs Éva) Bukovinszky Béla (Fotó: Hegedűs Éva)

Bukovinszky Béla: Nagyon jó dolog, ha az ember megteheti, amit szeret

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A doni hősökre emlékeztek Békésszentandráson

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect