in ,

Dernovics László: látványos lesz a változás

Dernovics László és Hodálik Pál

Kicsit elégedetlen a múlt héten tartott lakossági fórummal Hodálik Pál. Azt remélte, hogy a lakosok közül többen eljöjjenek, hogy az asztalra csapjanak a városrehab tempójával kapcsolatban, amivel alátámasztották volna az Önkormányzat véleményét, mondta a munkálatokkal kapcsolatos, immár szokásosnak nevezhető pénteki tájékoztatóján alpolgármesterünk.

Mi vár ránk a jövő héten?

A Vajda Péter utcán haladnak a burkolattal a Vasút utca felé, de járható marad továbbra is. A Deákon sem lesz változás a forgalmi rend szempontjából. A Kossuth utcán várhatók időszakos lezárások a hét minden napján az átkötések miatt. A munkálatokat igyekeznek úgy időzíteni, hogy munkaidőn kívül járható maradjon az utca. Megkezdődik az új -Szarvas címeres- kandelláberek felállítása. Áramszünetek is várhatók, de a kivitelezőktől kérték, hogy előre egyeztessenek az érintettekkel.

Szerették volna elérni az E-on-nál, hogy a Vajda Péter elején is le legyenek cserélve a kandelláberek, ami azt jelentené, hogy esténként sötétbe borulhatna az a rész.

A Fő téri Általános Iskola csakis a Jókai felől lesz megközelíthető az Árpád utcai bejáraton keresztül. A Fő tér le lesz zárva szinte faltól falig. A Polgármesteri Hivatal előtti parkolókat is felbontják.

Tájékoztatója végén Hodálik Pál kérte a hétvégi erős embereket, hogy ne forgassák el a táblákat, ne bontsák le a terelőszalagokat, ne bontsák fel a lerakott térburkolatot.

Dernovics László képviselő polgárőrként tapasztalja, hogy milyen nagy a lakosság türelme a városközpont-rehabbal kapcsolatban. Kifelé megyünk már, mondta, ettől kezdve látványos lesz a változás. A Próféta szóljon belőle!

A termálprojektben a héten volt bírálóbizottsági ülés. A Swietelsky továbbra is tartja, hogy ha október 20-ig lefektetik a termálvezetékeket, akkor a november végi határidő tartható. Október 20-án kiderül.

A meteorológusok esőt mondanak a jövő hétre.

Vélemény, hozzászólás?

Földesi Zoltán: kormányváltás lesz jövőre Magyarországon

Tanár Úr kérem!