in , ,

Lehet elég korán kezdeni!

Szivacskézi

A Szarvasi Női Kézilabda Klub jóvoltából egy újabb sportolási lehetőséggel sikerült gazdagítani a gyermekek mozgás lehetőségét a városban. Pénteken délután elindult a szivacskézilabda edzés az Alkotmány utcai Sportcsarnokban az óvódás, kisiskolás fiúk és lányok számára (5-6-7-8-9 éves). Az első foglalkozásra szép számmal érkeztek a gyerekek, és a bemelegítés után lufikkal, kisebb és nagyobb labdákkal játékos formában ismerkedtek a kézilabdázással.

Az edzéseket Farkas Edit a Szarvasi NKK rutinos játékosa tartja, aki elmondta, hogy egyrészt, szeretnék felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat a kicsikben, másrészt valamely sportjáték iránti érdeklődést, jelen esetben a kézilabdázás megkedveltetése a cél. Magyarországon a kézilabda sikersport, mely az utánpótlás számára az egyik legnagyobb lehetőség. A szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményét is nyújtó találkozása a labdával. A szivacslabda varázsával kelthető fel legkönnyebben a rendszeres sportolás iránti vágy. Ebben a korban legfontosabb, hogy a gyerekek megtanulják a labdafogást, a közös játékokat. A labda könnyen kézbe, marokba fogható, így lényegében minden technikai elem elsajátítására alkalmas.

A szivacskézilabdánál mondhatjuk, a szabályok másodlagosak, a lényeg, hogy a játék rugalmasan hasonlítson a kézilabdázáshoz. Két alapvető szempontot azonban mindenképpen érvényesíteni kell: az igazságosságot és a fegyelemre, rendre nevelést. A játéktér (10×20 méter) és a 20×40 méter nagyságú kézilabda játéktéren háromszor felrajzolható.

Az edzéseinken célunk, hogy a gyerekek az első pillanatoktól kezdve jól érezzék magukat, aminek a legbiztosabb eszköze a labdás játékok alkalmazása. A képzés elején kiemelten foglalkozzunk a mozgáskoordinációval, javítjuk a testtartást, mindezt játékos formában. Az ügyesség, a kondicionális képességek és állóképesség fejlesztése, a korosztályokra jellemző követelmények alapján történik, és nem utolsó sorban természetesen az egészséges életvitelre nevelés is a célunk.

Jelenleg „a bemelegítő időszakban” heti egy alkalommal péntek délutánonként 17 – 18 óráig tartanak a kicsik edzései, de később heti 2-3 alkalommal szeretnénk a foglalkozásokat tartani.

Mindenkit szeretettel várunk továbbra is! Bárki bármikor csatlakozhat hozzánk, mert az egyesületünkben több korosztály számára is lehetőség van kézilabdázni.

Bezárják a Turul Mozit?

Szentandrási kérések az útügyi biztoshoz