Connect with us

Hírek

Lehet elég korán kezdeni!

Szivacskézi

A Szarvasi Női Kézilabda Klub jóvoltából egy újabb sportolási lehetőséggel sikerült gazdagítani a gyermekek mozgás lehetőségét a városban. Pénteken délután elindult a szivacskézilabda edzés az Alkotmány utcai Sportcsarnokban az óvódás, kisiskolás fiúk és lányok számára (5-6-7-8-9 éves). Az első foglalkozásra szép számmal érkeztek a gyerekek, és a bemelegítés után lufikkal, kisebb és nagyobb labdákkal játékos formában ismerkedtek a kézilabdázással.

Az edzéseket Farkas Edit a Szarvasi NKK rutinos játékosa tartja, aki elmondta, hogy egyrészt, szeretnék felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat a kicsikben, másrészt valamely sportjáték iránti érdeklődést, jelen esetben a kézilabdázás megkedveltetése a cél. Magyarországon a kézilabda sikersport, mely az utánpótlás számára az egyik legnagyobb lehetőség. A szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményét is nyújtó találkozása a labdával. A szivacslabda varázsával kelthető fel legkönnyebben a rendszeres sportolás iránti vágy. Ebben a korban legfontosabb, hogy a gyerekek megtanulják a labdafogást, a közös játékokat. A labda könnyen kézbe, marokba fogható, így lényegében minden technikai elem elsajátítására alkalmas.

A szivacskézilabdánál mondhatjuk, a szabályok másodlagosak, a lényeg, hogy a játék rugalmasan hasonlítson a kézilabdázáshoz. Két alapvető szempontot azonban mindenképpen érvényesíteni kell: az igazságosságot és a fegyelemre, rendre nevelést. A játéktér (10×20 méter) és a 20×40 méter nagyságú kézilabda játéktéren háromszor felrajzolható.

Az edzéseinken célunk, hogy a gyerekek az első pillanatoktól kezdve jól érezzék magukat, aminek a legbiztosabb eszköze a labdás játékok alkalmazása. A képzés elején kiemelten foglalkozzunk a mozgáskoordinációval, javítjuk a testtartást, mindezt játékos formában. Az ügyesség, a kondicionális képességek és állóképesség fejlesztése, a korosztályokra jellemző követelmények alapján történik, és nem utolsó sorban természetesen az egészséges életvitelre nevelés is a célunk.

Jelenleg „a bemelegítő időszakban” heti egy alkalommal péntek délutánonként 17 – 18 óráig tartanak a kicsik edzései, de később heti 2-3 alkalommal szeretnénk a foglalkozásokat tartani.

Mindenkit szeretettel várunk továbbra is! Bárki bármikor csatlakozhat hozzánk, mert az egyesületünkben több korosztály számára is lehetőség van kézilabdázni.

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect