Connect with us

Hírek

Drótszamarak az őszi napsütésben

Szeptember első hétvégéjén szerencsére nyoma sem volt a borongós ősznek, a verőfényes napsütés még a legszebb nyári napokat idézte. Annál is inkább örültünk ennek, hisz a Körös-Maros Nemzeti Park hagyományos őszi kerékpártúráját is erre a hétvégére szerveztük.

Az idei túrán 34 fő vett részt. Voltak szarvasiak, akik szerették volna jobban megismerni lakóhelyük környékét, de Kunszentmártonból és Budapestről is érkeztek túrázók.

Akinek nem volt kerékpárja, az sem maradt le a programról, hisz a látogatóközpontban minden résztvevő bérelhetett biciklit.

A túrát Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelő vezette, aki számtalan érdekességet mesélt a Szarvas környéki tájról, annak múltjáról, jelenéről, az itt élő növényekről és állatokról. A csapat először a Bikazugi major, majd Furugy, az ősi halásztelepülés felé vette az irányt. Furugyon megpihentek egy kicsit, túravezetőnk pedig csak mesélt, és mesélt… A csapat a holtágat követve haladt tovább, mint megtudhatták, az ármentes jégkorszaki hordalékhát és az egykori ártér peremén. Békésszentandrásról visszatértek Szarvasra, ahol egy-két látnivalót még felkerestek, és számba vették mindazt, ami idén kimaradt, és amiért jövőre érdemes lesz újra visszajönni Szarvasra.

A képeket Lestyan-Goda Judit készítette.

Tóth Judit

Kiemelt

A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán) A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán)

A Korona gólzáporral húzott el az élbolyból

Sport

Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán) Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán)

A magyar kultúra napja a Cervinusban

Cervinus Teátrum

Érdemes-e szlovák nyelvet tanulni?

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

2020-ban már nem lenne szabad senkinek meghalnia méhnyakrákban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect