Connect with us

Hírek

Drótszamarak az őszi napsütésben

Szeptember első hétvégéjén szerencsére nyoma sem volt a borongós ősznek, a verőfényes napsütés még a legszebb nyári napokat idézte. Annál is inkább örültünk ennek, hisz a Körös-Maros Nemzeti Park hagyományos őszi kerékpártúráját is erre a hétvégére szerveztük.

Az idei túrán 34 fő vett részt. Voltak szarvasiak, akik szerették volna jobban megismerni lakóhelyük környékét, de Kunszentmártonból és Budapestről is érkeztek túrázók.

Akinek nem volt kerékpárja, az sem maradt le a programról, hisz a látogatóközpontban minden résztvevő bérelhetett biciklit.

A túrát Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelő vezette, aki számtalan érdekességet mesélt a Szarvas környéki tájról, annak múltjáról, jelenéről, az itt élő növényekről és állatokról. A csapat először a Bikazugi major, majd Furugy, az ősi halásztelepülés felé vette az irányt. Furugyon megpihentek egy kicsit, túravezetőnk pedig csak mesélt, és mesélt… A csapat a holtágat követve haladt tovább, mint megtudhatták, az ármentes jégkorszaki hordalékhát és az egykori ártér peremén. Békésszentandrásról visszatértek Szarvasra, ahol egy-két látnivalót még felkerestek, és számba vették mindazt, ami idén kimaradt, és amiért jövőre érdemes lesz újra visszajönni Szarvasra.

A képeket Lestyan-Goda Judit készítette.

Tóth Judit

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect