Connect with us

Hírek

Klubot kapnak a siratói idősek

A siratói idősek klubja

Ötvenmillió forintból hatvan férőhelyes, idősek nappali ellátását szolgáló klub épült Siratóban. A létesítmény műszaki átadását kedden délelőtt tartották.

A beruházáshoz a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás 95 százalékos pályázati támogatást nyert – tudtuk meg Brlás Jánostól, a kistérség elnökétől. A siratói idősek (szám szerint 66-an vannak a 65 év felettiek) januártól vehetik birtokba az épületet, amelyet a kistérség szociális és gyermekjóléti intézménye működtet majd. A 170 négyzetméteres épületben közös klubhelyiség, foglalkoztató, vizesblokk, mosoda és melegítőkonyha is helyet kapott. A felső szint egyelőre beépítetlen, de erre a későbbiekben (ha lesz rá anyagi forrás) lehetőség nyílhat. A fűtést egy vegyes tüzelésű kazán, a meleg vizet pedig napkollektor segítségével oldják meg.

A műszaki átadáson jelen volt Brlás János, a kistérség elnöke, Kovácsné Molnár Katalin, a szociális és gyermekjóléti intézmény vezetője, Demeterné Annus Krisztina kistérségi menedzser, valamint a kivitelező cég vezetői és Szűcs István műszaki ellenőr. Az épület megtekintése során többen feltették a kérdést, vajon a küszöbök alkalmasak-e arra, hogy a mozgássérültek akadálytalanul bejussanak az egyes helyiségekbe.

A műszaki átadásról jegyzőkönyv készül. A következő lépés az épület berendezése lesz, erre az említett 50 millió forintból 6,4 milliót fordíthatnak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató Csanádi László képviselői fogadóórájáról

Szarvas

Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva) Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva)

Zsinórban hatszor díjazták a szarvasi rendezvénysorozatot

Szarvas

„Jeges Mackó” Kuckó a Gyakorlóoviban

Oktatás

Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán)

Terítéken a Gallicoop új prémium pulykamelle

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect