Connect with us

Hírek

Elrajtolt az Alföld Bike mezőnye

Csasztvan András a startpisztollyal

A Szilvanapok társrendezvényeként a Víziszínpad elől elrajtolt az Alföld Bike mezőnye. A teljesítménytúrázók 2 nap alatt négy etapban 206,3 kilométert tesznek meg. A szervezők célja a kerékpározás, a kerékpáros sport népszerűsítése. A verseny nem csak a távnak szól. Azt is regisztrálják és serleggel jutalmazzák, hogy melyik településről nevez a legtöbb kerékpáros.

A start után Szarvasról Gyomaendrőd és Körösladány érintésével Szeghalomra bringáznak, hogy egy kis pihenő után Vésztőn és Dobozon át estefelé Gyulára érjenek, ahol megszáll a csapat. Holnap Szabadkígyós, Újkígyós és Csanádapácán érintésével Orosházára, végül Nagyszénás érintésével befusson a társaság ismét ugyanide.

A mezőnyt Hodálik Pál alpolgármester vezette fel, de gyanús, hogy ő nem fog végigmenni a távon, mert ma megnyit egy fotókiállítást a Tessedik Sámuel Múzeumban.

A mezőny eleje és vége is szarvasi szereplőhöz köthető. Míg az elején Hodálik Pál kerekezett, addig a mezőnyt Csasztvan András, a Szilvanapok főszervezője rajtoltatta el. Pontosabban rajtoltatta volna, mert a hivatalos időpontig nem sikerült a startpisztoly használati utasításában eljutni addig a fejezetig, hogy az elsütőszerkezet üzembehozása, így búcsúlövés lett belőle.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nyelvében él a nemzet

Oktatás

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect