Connect with us

Hírek

Szín-kavar-kád – Szarvas a fotósok szemével

Szarvas Város Facebookra delegált minisztere, Hodálik Pál, nyitotta meg azt a 25 képből álló kiállítást, amit a Szarvas és környéke fotókon elnevezésű szakadár fotóscsoport tagjainak a képeiből állítottak össze szak- és művészemberek segítségével. A csoport alapítója, Kiss János, néhány hónapja kilépett az egyik szarvasi csoportból, mert ahogy mondta, elege lett az ottani hangulatból és úgy gondolta, minden negatív energiától mentesen próbálja fotókon megmutatni Szarvas szépségeit. Ennek első termése a Tessedik Sámuel Múzeumban megnyílt tárlat.

Elsőre kicsit zavarba ejtő volt, hogy a tér közepén egy bontásból származó zománcozott fürdőkád figyelt benne kevés vízzel, de mint később kiderült, demonstratív szerepe volt a megnyitón. Hodálik Pál az esemény előtt minden megjelent kiállítónak adott egy-egy színes festékpasztillát, amit egyenként beledobtak, hogy végül a színek összekeveredjenek és egy igazi szín-kavar-kád legyen belőlük, ahogy akiállítók, Baloghné Homonnai Mária, Kanti Dorottya, Gombárné Urbancsok Éva, Szabó Zsolt, Panni Zsolt, Valló Zoltán, Uhljár Attila, Kiss István és Kiss János is teljesen változatos látásmódot és személyiséget képviselnek. Bár Hodálik Pál alpolgármester eredetileg nem akart kiállítani, az utolsó pillanatban egy kép erejéig valahogy csak elgyengült, így az ő képe is ott van az egyik paravánon.

A szarvasi fotósok tárlata körülbelül egy hónapig lesz látható a Tessedik Sámuel Múzeum földszinti kiállítótermében.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect