in , ,

A hely szellemisége adott ihletet nekik

Kiállítás a Ruzicskay Alkotóházban

A Szilvanapok kísérőrendezvényeként nyílt meg egy tárlat a Művészetek nyári tábora alkotóinak munkáiból az Erzsébet-ligetben található Ruzicskay Alkotóházban. A kiállítást Babák Mihály polgármester nyitotta meg, aki már előző éjjel megtekintett Halász János Kultúráért Felelős Államtitkárral. Az államtitkár azt mondta a festmények láttán, hogy “Mihály, nektek több pénz kell”. Mihállyal együtt reméljük, hogy rajta fogja tartani a szemét a Tessedik Sámuel Múzeumon, mivel az alkotóház most annak a keretein belül működik!

A táborban 25 alkotó vett részt, akik többnyire helyiekből és környékbeliekből verbuválódtak, de Miskolctól, Solymáron keresztül Szentendréig az ország több pontjáról is érkeztek. Az alkotóknak a hely szellemisége adott ihletet, mondta a kiállítás megnyitóján Terhesné Szekera Ilona, a Ruzicskay Alkotóház munkatársa, aki alkotóként maga is részt vett a táborban, aminek a művészeti vezetője az idén Korbely István volt.

A kiállítók: Basilides Kinga, Bíró Éva Anna, Boldis Mátyásné, Brungelné Kálmán Mária, Dudás Istvánné, Faragó Alfrédné, Hrivnák Éva, Kerepeczki Györgyné, Kertész Kata, Kovács Zsuzsanna, Miknyik Mihály, Molnár Vera, Mravik Mária, Nagy Sándor, Novák Sára, Papp Cecília, Piszkátor Ildikó, dr. Szabolcsik Katalin, Terhesné Szekera Ilona, D. Vacsi Mária, Vas Anita, Veréb Ildikó, Zvadáné Mrsan Mária.

Vélemény, hozzászólás?

Úton

Terítéken a szentandrási „Don-kanyar”