Connect with us

Hírek

A hely szellemisége adott ihletet nekik

Kiállítás a Ruzicskay Alkotóházban

A Szilvanapok kísérőrendezvényeként nyílt meg egy tárlat a Művészetek nyári tábora alkotóinak munkáiból az Erzsébet-ligetben található Ruzicskay Alkotóházban. A kiállítást Babák Mihály polgármester nyitotta meg, aki már előző éjjel megtekintett Halász János Kultúráért Felelős Államtitkárral. Az államtitkár azt mondta a festmények láttán, hogy “Mihály, nektek több pénz kell”. Mihállyal együtt reméljük, hogy rajta fogja tartani a szemét a Tessedik Sámuel Múzeumon, mivel az alkotóház most annak a keretein belül működik!

A táborban 25 alkotó vett részt, akik többnyire helyiekből és környékbeliekből verbuválódtak, de Miskolctól, Solymáron keresztül Szentendréig az ország több pontjáról is érkeztek. Az alkotóknak a hely szellemisége adott ihletet, mondta a kiállítás megnyitóján Terhesné Szekera Ilona, a Ruzicskay Alkotóház munkatársa, aki alkotóként maga is részt vett a táborban, aminek a művészeti vezetője az idén Korbely István volt.

A kiállítók: Basilides Kinga, Bíró Éva Anna, Boldis Mátyásné, Brungelné Kálmán Mária, Dudás Istvánné, Faragó Alfrédné, Hrivnák Éva, Kerepeczki Györgyné, Kertész Kata, Kovács Zsuzsanna, Miknyik Mihály, Molnár Vera, Mravik Mária, Nagy Sándor, Novák Sára, Papp Cecília, Piszkátor Ildikó, dr. Szabolcsik Katalin, Terhesné Szekera Ilona, D. Vacsi Mária, Vas Anita, Veréb Ildikó, Zvadáné Mrsan Mária.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán) Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect