Connect with us

Hírek

Bajnoki rajt előtt a Szarvasi NKK kézisei – a felkészülési időszakot Barna Károly vezető edző értékelte

Barna Károly és kézilabdás lányai

Nem egyszerű feladat a nyári felkészülési időszak értékelése. Ami az első kétheti tiszta felkészülési időszakot illeti, arra azt kell mondani, aránylag jól ki tudtuk használni. A későbbi időszakban az edzés látogatottság már nem volt olyan jó, de tudomásul kell venni, hogy amatőr csapat vagyunk, és szembe kell nézni munkahelyi elfoglaltságokkal, a nyaralási időszakkal, illetve a szeptemberi iskolakezdéssel.

Augusztus közepétől a heti öt edzést három váltotta fel, melyre szórványosan tudtak járni a lányok. Itt már voltak, akik három műszakban dolgoznak, vannak akik másik városból járnak át és nincs autójuk – és az átjárása mástól is függ. Iskolai táborok, különböző kötelességek is nehezítették a hatékony edzés munkát. Igazából max. heti egy edzés a péntek ahol a tervezett kezdő csapat 90%-os jelenléttel bírt.

Augusztus közepétől folytak a tárgyalások az új játékosok átigazolási ügyében, és sajnos az új játékosok is csak később tudtak csatlakozni a felkészülési munkához. Ennek következménye, hogy sem védekezésben sem támadásban nem beszélhetünk még a minimális összeszokottságról sem. Gyakorlatilag az edzőmérkőzéseken voltunk csak együtt. Sajnos tudjuk, hogy nagy hátránnyal indulunk a többi csapattal szemben, hiszen ők több éve együtt dolgoznak. Tőlünk négyen távoztak, hárman érkeztek, gyakorlatilag egy komplett csapat létszám mozgása tapasztalható.

Igyekszünk ezekkel a dolgokkal nem foglalkozni, és minél jobban megfelelni a nyolcadik emberként működő szurkolóink elvárásainak. Próbálunk egy határozott, igen kemény védekezést alkalmazni, hogy ellenfeleink ne érezzék túl jól magukat a védekező harmadunkban. Tudom, hogy a támadásaink még nem lesznek olyan gördülékenyek, mint ahogy azt megszokták csapatunktól, de igyekszünk hétről-hétre ezen javítani és megfelelni a követelményeknek. A csapaton belüli összetartás, az edző mérkőzéseken a küzdőszellem nagyon jó! Igyekszünk a helyi fiataloknak is lehetőség szerint szerepet adni, és az utánpótlásunkat is fejleszteni.

Szeretnénk sok örömet szerezni a mérkőzésekre kilátogatóknak, hiszen a győzelmek csak együtt érhetők el. Mindannyiunk nevében ígérhetem, hogy mindent megteszünk a győzelemért, a városért, a szurkolóinkért.

Kiemelt

A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán) A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán)

A Korona gólzáporral húzott el az élbolyból

Sport

Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán) Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán)

A magyar kultúra napja a Cervinusban

Cervinus Teátrum

Érdemes-e szlovák nyelvet tanulni?

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

2020-ban már nem lenne szabad senkinek meghalnia méhnyakrákban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect