Connect with us

Hírek

Testületi ülés: közelít a hétmilliárdhoz a költségvetés

Babák Mihály polgármester és dr. Melis János jegyző

Csütörtökön délután tartotta szeptemberi soros ülését a szarvasi képviselő-testület. A napirendek között egyebek mellett a költségvetés módosítása és több önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság beszámolója szerepelt.

Ami a költségvetés sarokszámait illeti: a város bevétele több mint 496 millió forinttal emelkedett, ennek mintegy 60 százaléka működési, a többi fejlesztési bevétel. Így a jelenlegi állás szerint idén 6 milliárd 648 millió 581 forintból gazdálkodhat az önkormányzat. Ez az összeg év végéig még bizonyára többször változik (emelkedik) majd.

A Komép Városgazdálkodási Kft. vezetői ezúttal az út-, híd- és járdaüzemeltetési feladatok elvégzéséről számoltak be. Elhangzott: az önkormányzat által e célra biztosított 17,8 millió forintból eddig 11,7 milliót használtak fel. Több helyen cserélték a közlekedési táblákat, s minden nap elvégzik a fahíd és a buszmegállók takarítását. Befejezték a kerékpárutak tél előtti felkészítését: kaszálást, szemétgyűjtést, fák gallyazását. Folyamatosan végzik az út- és járdajavításokat.

Babák Mihály polgármester elmondta: a Komép útfenntartási munkájával kapcsolatban sok kritika érkezik hozzá a lakosságtól. Kérte, hogy több figyelmességgel, a jó gazda gondosságával végezzék a rájuk bízott feladatokat.

A Szarvasi Gyógy-Termál Kft. első féléves tevékenységéről dr. Demeter László ügyvezető igazgató számolt be a testületnek. Mint mondta, a fürdő nyári forgalma elmaradt a sokéves átlagtól. Ennek oka valószínűleg abban rejlik, hogy a nagy meleg miatt sokan inkább a Körösre mentek strandolni. A gyógyászati részleg jól teljesített.

Dr. Demeter László felhívta a figyelmet arra, hogy vasárnap (szeptember 22-én) a „Vizek házai” pályázati program keretében bárki megtekintheti a fürdőnek azokat a részeit, ahová egyébként a vendégek nem mehetnek be. Délután négy órakor az Árpád parkolójában várják mindazokat, akik szeretnék a fürdő minden zeg-zugát (beleértve a raktárakat, a gépházat és a hátsó udvart is) megnézni. A fürdőben a szokásos őszi karbantartás befejeződött, jövő héttől ismét látogatható az uszoda.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect