Connect with us

Hírek

Napsütésben, esős időben is sikeres volt a IV. Szakmai Napok rendezvénysorozata

A Székely Mihály Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola negyedik alkalommal jelent meg a szarvasi Szilvanapok társrendezvényeként. A Szakképző Iskola a három napos Fesztivál számos eseményén jelent meg, megmutatta képzési kínálatát, diákjai szakmai felkészültségét. A Szakmai kiállítás 250 m2-en prezentálta az intézményben elsajátítható szakközép-, illetve szakiskolai szakmákat. Diákproduktumok sorakoztak a kiállító asztalokon azt példázva, hogy mit tudnak az informatikusok, az ügyvitelesek, a pedagógia, a kereskedelem, építőipar szakképzésben tanulók. A vendéglátó ipari ágazat vendéglős, szakács, pincér tanulói gasztrobemutató keretében látványsütéssel, sült derelyével, szilvás sütivel várták, kínálták a látogatókat. A szombati esős nap alatt nem győzték a sütést, hiszen oly sokan tértek be az intézmény sátrába. Remélhetőleg többen voltak, akiket a finom illatok csaltak oda és nem csak az eső elől tértek be. A fodrász tanulók a két nap alatt folyamatosan fontak, loknikat bodorítottak, hajdíszítményeket festettek. Vasárnap még sorban állás is volt a trendi fonatokért. Az intézmény általános iskolája játszóházzal szórakoztatta a kisebbeket.

Nagy sikere volt a Fesztiválsátorban adott két részes diák műsornak is. Az általános iskolások, középiskolások egyaránt nagy tapsot kaptak a produkcióikra. Jó volt látni, hogy ez az iskola közel két órás változatos színpadi programmal tudja szórakoztatni a közönséget.

Szombaton az is kiderült, hogy a szülői szervezettel is remek az intézmény együttműködése, hiszen a diákok, szülők, tanárok közös szilvalekvárja nem kapott oda. A nagyon finomra sikerült lekvár majd a téli időszakban kerül a tankonyhán készülő étkekbe.

Természetesen a megnyitó ünnepségen ismét az iskola vendéglátás szervező-vendéglős és pincér tanulói kínálták a szilvapálinkát a Fesztivál vendégeinek.

A Szilvanapi programokat a középiskolások az érettségihez kapcsolódó közösségi szolgálattal is támogatták. A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete játszóházát, a Polgárőrség szolgálatát segítették részvételükkel.

Remélhetőleg ezen jelenlétekkel bizonyította a Székely Mihály Intézmény a Fesztivál látogatói körében, hogy megérdemelten társrendezvénye a Szakmai Napok programsorozata a szarvasi Szilvanapnak.

Bakulya Anna

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató Csanádi László képviselői fogadóórájáról

Szarvas

Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva) Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva)

Zsinórban hatszor díjazták a szarvasi rendezvénysorozatot

Szarvas

„Jeges Mackó” Kuckó a Gyakorlóoviban

Oktatás

Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán)

Terítéken a Gallicoop új prémium pulykamelle

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect