in , ,

Önkéntesek hozták rendbe a vasútállomás környékét

Önkéntesek hozták rendbe a vasútállomás környékét

Mintegy tizenöt önkéntes serénykedett szombaton délután a szarvasi vasútállomás körül. Virágokat ültettek, fákat gallyaztak, avart gereblyéztek.

Az, hogy tegyék rendbe a MÁV-állomás környezetét, Benyó Szilvia ötlete volt. A Szarvasi Fórum Facebook-os közösség oldalán tette közzé felhívását, melyben munkára hívta a város lakóit.

– Elegem lett már abból, hogy Szarvas kapuja ilyen elhanyagolt, ezért javasoltam, hogy próbáljuk meg közösen rendbe tenni. Örülök annak, hogy többen hoztak árvácskákat és más virágokat. A takarítás és virágosítás után már sokkal szebb kép fogadja majd azokat, akik vonaton érkeznek a városba – mondta Benyó Szilvia. Hozzátette: köszönettel fogadták, hogy a Komép vállalta az összegyűjtött faágak, falevelek, hulladékok díjmentes elszállítását.

A környezetszépítés mellett a Szarvasi Fórum tagjai ezúttal is megragadták az alkalmat egy kis jótékonykodásra. Egy szentandrási beteg kislány javára kupakokat, a kondorosi óvodások számára pedig újságpapírokat gyűjtöttek. A kondorosi gyerekek a papírokért kapott pénzből játékokat szeretnének vásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

A pontok még a vendégeké, de a küzdeni tudás dicséretes

Mesélnek a hangszerek – a Gyakorlóban ismét koncertezett a Szolnoki Szimfonikus Zenekar