Connect with us

Hírek

Szarvasiak a Fehértó napján

Fehértó

A Mobilitási hét keretében kerékpárral indult egy csapat szarvasi, hogy így vagy úgy, de eljusson a Körös-Maros Nemzeti Park és Kardoskút önkormányzatának közös rendezvényére, a szeptember 21-én 14. alkalommal megrendezett Fehértó napjára. Az indulás a Szlovák Általános Iskola elől történt, ahonnan az útvonalat a polgárőrség munkatársai biztosították.

Kardoskúton a múzeum udvarán számtalan rendezvény várta a látogatókat. Népi játékok mellett lehetett pónin lovagolni, kézműves foglalkozásokon és természetvédelmi vetélkedőn részt venni. A kulturális színpadi programok alatt a nemzeti park munkatársai ragadozómadár bemutatót tartottak az érdeklődőknek.

A szürkemarha ebéd után a csoport kilátogatott a fehértói kilátóhoz, ahol a magyar táj őshonos állataival, cigájákkal, szürkemarhákkal, vagy a soha nem látott házi bivallyal ismerkedhettek meg. Valószínű, hogy az amerikai Nagy-sóstóról már többen láttak képeket, mint a magyar szikes puszta időről időre kiszáradó taváról, a Fehértóról, ami a víz elpárolgása után az alján visszamaradt fehéres-sós üledékről kapta a nevét.

A változóan felhős ég csodálatos díszletet biztosított a látványhoz, ám később, ahogy az inkább fekete felhők vették át az uralmat, gyanús volt, hogy az egyik kezével ad, a másikkal el fog venni a természet. Így is volt. A visszaúton, szerencsére Szarvashoz közel, elkapta a szarvasi csapatot egy intenzív eső, de ettől eltekintve szerencsésen értek haza a kerékpárosok.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect