Connect with us

Hírek

Hogy lesz az csapvízből fürdőzésre alkalmas víz?

Kovács Pál Ipsits Gergelynek mutatja meg, mi van a medence alatt

Akinek valaha volt kerti medencéje, akár csak egy 3-4 méter átmérőjű felfújható is, tudna mesélni, mi vesződséggel jár a vizének megfelelő kondícióban tartása. Vasárnap délután dr. Demeter László, a Szent Klára Gyógyfürdő igazgatója mesélt ugyanerről, csak nagyban, a szarvasi fürdő medencéivel kapcsolatban. A sportmedence 25×16-os, 1,8 méter mély, azaz 720 köbméteres, százszor nagyobb, mint a kerti felfújható, és még van 5 másik. Kis medence, nagy gond, nagy medence még nagyobb gond.

Dr. Demeter László és Kovács Pál vízforgató gépész várta az érdeklődőket vasárnap délután, de most nem a publikum számára látható dolgokkal, hanem egy gépházlátogatással. Érdeklődőkből pedig hiány volt. Csak egy szarvasinak, Ipsits Gergelynek mozgatta meg a fantáziáját, hogy mi van a medence alatt. A fürdő két munkatársa nem volt rest, neki egymagának is megtartotta a bemutatót és részletekbe menően elmondták, hogy lesz a csapvízből fürdésre alkalmas víz.

A Szent Klára Gyógyfürdő igazgatója elmondta, a rendszer-diagnosztika már az ajtók előtt kezdődik. Mikor megérkezik, és azt látja, hogy az ablakok párásak, baj van. Leállt a légcserélő rendszer. De akkor is baj van, ha csend van. Leállt a vízkezelő rendszer. Szerencsére ilyen talán egyszer-egyszer volt a 2004-es nyitás óta. Mindent automata szabályoz, az eredményét meg akkreditált labor ellenőrzi hetente. De a helyzet nem ilyen egyszerű. Mindent ellenőriznek a szakhatóságok, nehogy bárkinek bármilyen baja essen. Hacsak nem ugrik a parton egy fejest, amire nincs megelőző protokoll kidolgozva. Egy biztos, ha megszomjaztunk úszás közben, nyugodtan igyunk a medence vizéből! De a csapadékvizet ne engedjük vissza!

Költséges mulatság egy kerti medence is, de elképzelhetjük, milyen költséges lehet egy ilyen fürdőnek a fenntartása, de egy ekkora városban mondhatnánk, kötelező gyakorlat. Sajnos a szarvasiak nem élnek vele kellőképpen, mondta dr. Demeter László a gazdasági részre kanyarodva. A gyógyvizet naponta cserélik, de ez még az olcsóbb dolog, mert ez saját kútból történik. A levegőt 28 fokon tartják télen-nyáron. Egy sima nyári napon is elhasználnak 150-200 köbméter gázt. Nekik az a haszon, mikor zárva van, mondta viccesen a fürdőigazgató.

A nyárvégi karbantartás után ma újra nyitva áll a Szent Klára Gyógyfürdő a sportolni vagy pihenni vágyó közönség számára.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató Csanádi László képviselői fogadóórájáról

Szarvas

Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva) Krivik Viktor (Fotó: Hegedűs Éva)

Zsinórban hatszor díjazták a szarvasi rendezvénysorozatot

Szarvas

„Jeges Mackó” Kuckó a Gyakorlóoviban

Oktatás

Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán)

Terítéken a Gallicoop új prémium pulykamelle

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect