Connect with us

Hírek

Fordított nap a Kardoskúti Fehértónál

A Kardosúti Fehértó

A Körös-Maros Nemzeti Park kezelésébe tartozik a Kardoskúti Fehértó. Korábban egy szavazáson az Őrséggel, a kerecsensólyommal és a parlagi sassal Magyarország hét természeti csodája közé választották. Biztosan nem véletlenül, de most a híres madárvilágát nem mutatta meg.

Ide tettek kirándulást a szarvasiak az elmúlt héten, amikor a Fehértó napja alkalmából a fokozottan védett területet megnyitották a publikumnak. Aki arra számított, hogy nyüzsgő madárvilágot lát, tévedett. Az állatok elbújva leshették, az embertömeget, mert ez volt a jellemző ezen a napon. Az embereket viszont a látvány kárpótolta, ha már vették a fáradságot, és elmentek a Szarvastól 67 kilométerre található szikes pusztába.

Ha madarakat elvétve is, de fehér tófeneket láthattak, mivel most a tómeder ki van száradva. Egészen pontosan, madarat szabad szemmel egyet sem lehetett látni, mintha leadták volna a drótot egymásnak, hogy foglalt a pálya. Azoknak viszont, akik felmásztak a kilátóba, legalább árnyjátékoztak a felhők.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect