Connect with us

Hírek

Búcsút intenek a partizánoknak: Szarvason is változnak az utcanevek

Mint arról korábban már írtunk, idén december 31-ig minden önkormányzatnak felül kell vizsgálnia az adott település utcaneveit, s ha szükséges, meg kell azokat változtatnia. Egy törvénymódosítás miatt ugyanis jövőre már semmilyen közterület illetve közintézmény nem viselheti olyan személynek (vagy szervezetnek) a nevét, aki valamilyen módon köthető a XX. századi önkényuralmi rendszerhez.

Csabacsűdön már a nyár elején megtörtént a felülvizsgálat, két utca nevét változtatták meg. Az ottani lakosok már kézhez is kapták új okmányaikat.

Szarvason a szeptemberi ülésen került napirendre ez a kérdés. Több utca is érintett a kérdésben, nevezetesen: Arató Pál, Bacsó Béla, Bagi János, Dimitrov, Fürst Sándor, Janecskó Pál, Kilián György, Klucsjár Mihály, Medvegy János, Néphadsereg, Partizán, Rózsa Ferenc, Sallai Imre, Ságvári Endre, Somogyi Béla és Zalka Máté utca.

Ezek között vannak olyan utcanevek, amelyeket feltétlenül meg kell változtatni, s van néhány olyan javaslat is, ahol nem kötelező a módosítás, ezekben az esetekben kikérik majd a lakosság véleményét.

A törvény szerint a személyi igazolványok és lakcímkártyák cseréjét hivatalból végzi el az illetékes járási hivatal, s ez a lakosság számára ingyenes. A közüzemi szolgáltatóknál (víz, gáz, villany, telefon) az érintett utcák lakóinak kell gondoskodniuk majd a lakcímváltozás bejelentéséről.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Ökumenikus gyertyagyújtás kíséretében érkezett meg a betlehemi láng

Szarvas

Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva) Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva)

210 induló a Luca-napi úszáson

Sport

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect