in , ,

A pápa versét olvasta fel a jobbikos képviselő

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

Az Idősek Világnapjáról, a változó utcanevekről és az utak állapotáról is szó esett a Jobbik péntek délutáni sajtótájékoztatóján.

Samu Tamás Gergő, a párt megyei elnöke ismételten szót ejtett a Békés megyei utak rossz állapotáról. Kifogásolta, hogy a közútkezelő megyei vezetője, akit a megyei közgyűlés a közelmúltban hallgatott meg, nem tudott válaszolni a képviselők által feltett kérdésekre. Samu Tamás Gergő nem kapott választ egyebek mellett arra, mikorra várható a Szarvas és Mezőberény közötti út felújítása.

A Jobbik megyei elnöke szólt arról is, hogy pártja parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az E.On megvásárlásával kapcsolatban. Mint mondta, az árat irreálisan magasnak találják.

– Szarvasra is begyűrűzött a kormánypropaganda – jegyezte meg Samu Tamás Gergő, utalva a csütörtökön, Szarvason megtartott fórumra, melynek témája a rezsicsökkentés volt. Samu Tamás Gergő aláhúzta: a közműszolgáltatók állami tulajdonba vételével egyetértenek. Ugyanakkor a Fidesz által bevezetett 10 százalékos rezsicsökkentést csupán választási fogásnak tartják, helyette a Jobbik által már 2010-ben javasolt 30 százalékos csökkentést tartanák reálisnak.

Gajdos Attila, a Jobbik szarvasi önkormányzati képviselője a legutóbbi testületi üléssel kapcsolatban fejtette ki álláspontját. Szólt arról, hogy a képviselő-testület elfogadta az utcanevek megváltoztatására vonatkozó, általa benyújtott módosító javaslatot, amely az eredeti előterjesztéshez képest növelte a módosítandó utcanevek számát.

Az önkormányzati utak állapotával kapcsolatban kifejtette: sajnálatosnak tartja, hogy csak a települési gyűjtőutak felújítására vannak pályázatok, a kisebb utakra viszont nincsenek.

Samu Tamás Gergő és Gajdos Attila egyaránt kitért arra, hogy a napokban ünnepeljük az Idősek Világnapját. Gajdos Attila a televízión keresztül verssel is köszöntötte az időseket, II. János Pál pápa: Szeressétek az öregeket! című költeményét olvasta fel.

Vélemény, hozzászólás?

Ősszel is „belesimulva a világ összhangjába”

Tapintható tudomány a HAKI-ban