in , , , , ,

Jó úton járunk, de vannak megoldandó feladatok

Bukovinszky Béla

“50-ről 100-ra’ címmel konferenciára hívta a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület tagjait csütörtökön, ahol bemutatták új turisztikai stratégiájukat. A rendezvényen részt vettek az érintett -Békésszentandrástól Kondorosig terjedő- térség turisztikai vonzerővel rendelkező településeinek polgármesterei is.

Az előadások során Bukovinszky Béla alelnök elmondta, az egyesület részéről Szarvassal kapcsolatban felmerült, hogy a városrehab befejezése után fontos lenne egy rendelet megalkotása, ami szabályozná az egységes arculatot a közterületeken. Végre kimondta, ami az idén nyilvánvalóvá vált, hogy nem jön elég turista a Vízi Színházba. És valóban, akik rendszeresen látogatták az előadásokat, túlnyomó részt ismerős arcokkal találkozhattak.

Úgy néz ki, hogy ezen a napon Bukovinszky Bélára esett a megmondóember szerepe. Kijelentette, hogy Szarvason kezelni kellene a romahelyzetet. Negatív példaként a bolgár és a román, vagy az olaszliszkai helyzetet hozta fel, ahova nem megy turista a romák miatt, de ez a kérdés komoly kockázatot rejt a mi esetünkben is.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere a városrehabbal kapcsolatban elmondta, hogy azt elsőssorban magunknak építjük azért, hogy kellemesebb körülmények között élhessünk. A turizmus a másodlagos hozadéka a felújításoknak. “Van jövőképünk”, jelentette ki polgármesterünk, miközben tájékoztatta az összegyűlteket a város terveiről. Ezek között nem szerepelt a romahelyzet kezelése.

Sinka Imre miután néhány mondatban bemutatta Békésszentandrás gazdasági eredményeit, örömmel jelentette ki, hogy tavaly átlépték a 10 ezer vendégéjszakát, de jól tudja, hogy ez jó, ha a fele a ténylegesnek. Fontosnak tartja, főleg a turizmus szempontjából az együttműködést a szomszédok között. Csatlakozott Babák Mihálynak ahhoz a gondolatához, hogy nem tudnak annyi rendezvényt szervezni a települések, hogy állandóan köztudatban maradjanak, ezért össze kell hangolni ezeket. Ha egymásra lövünk, az kárba megy, mondta Sinka Imre.

Dankó Béla, Kondoros polgármestere is csatlakozott ahhoz az immár közös akarathoz, hogy hangolják össze a programokat. Közel húsz éve mondják, hogy kellene egy olyan szervezet, ami koordinálja a rendezvények időpontjait úgy, ahogy Németországban van, ahol szinte minden hétvégén van valamilyen fesztivál, de egymás mellett egyidőben, vagy közel egyidőben soha. Erre most jó esély van, ha az érintett települések elöljárói is az ügy mellé állnak.

A résztvevők tájékoztatást kaphattak az egyesület megújuló munkamódszereiről is. Kilenc új, 2-3 fős munkacsoport kerül felállításra, amikben a legszakavatottabbak vesznek részt.

Vélemény, hozzászólás?

Te vagy nékem az az asszony…

Gálának indult, igazságtalanul nagy zakó lett belőle