Connect with us

Hírek

Kamarazene az Arborétum tisztásán

Szarvasi Kamarazenekar

Egy évben háromszor egészén biztosan fellép a Szarvasi Kamarazenekar, augusztus 20-a előestéjén, a Bolza-kastélyban, az adventi időszakban, ill. így, szeptember végén, a Zene világnapján az Arborétumban. Így történt ez most vasárnap is, amikor a Pepi-kert szokásos tisztásán várták a látogatókat a zenekar tagjai. Zenei tárlatvezetést ezúttal Pechán Zoltán karmester tartott, aki minden zeneszám előtt elmondta a darabhoz kötődő tudnivalókat.

Pechán Zoltán sokféle zenét ígért. Egy Bach által komponált tánczenével kezdtek, majd Debussyn át eljutottak a magyar muzsikákig. Ezek közül az első -az elmaradhatatlan- kállai kettős volt, amit az Állami Népi Együttes vitt sikerre 40-50 évvel ezelőtt. Érdekességképpen Nagykállóban pont ezen a hétvégén tartják a 26. Kállai Kettős Néptáncfesztivált.

Talán a kissé komor időnek köszönhetően kevesen jöttek el a meghirdetett kezdési időpontra, de az Arborétum vendégei messzebbről érkezett vendégei örömmel függesztették fel néhány zeneszám erejéig a kertben tett sétájukat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Az Arsbonitól a Horthy korszakon át a közös élményfestésig

Hírek

Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid) Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid)

Egy góllal legyőztük a Szeghalmot

Sport

Földünnep és húsvét az állatparkban

Hírek

Egyre több roma család ismeri fel a továbbtanulás fontosságát

Hírek

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect