Connect with us

Hírek

Ismét sikeresek voltak polgárőreink

Az ORFK-OBB felkérésére a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága – együttműködve az OPSZ Közlekedési tagozat Munkabizottsággal – a polgárőrök számára a közlekedésbiztonság javítása érdekében, a közúti közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek felmérése céljából, meghirdette a IX. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt.

A rendezvény 2013. szeptember 28-án Budapesten a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában került megrendezésre. A versenyen a megyei döntők első két helyezettjei vehettek részt. Békés Megyét két szarvasi polgárőr Pljesovszki János / kilencedik alkalommal indult / és Gombkötő Sándor képviselte.

A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben a KRESZ ismereteikről és a polgárőr szakmai ismeretekről adtak számot. A gyakorlati versenyen autós vezetéstechnikai vizes-pályán személygépkocsival kellett teljesíteni a feladatot, illetve új elemként a csapatoknak szituációs gyakorlati feladatot kellett végrehajtani.

A szituációs feladat során a csapatok tagjainak polgárőr szolgálatot kellett bemutatni / minden csapat ugyanazt a feladatot kapta, úgy hogy nem láthatták a többi csapat szereplését /.

A feladat során a polgárőrök szolgálati gépjárművel a közúton haladtak és útközben három esemény helyszínén kellett intézkedniük. A polgárőrök jól szerepeltek, de kiderült, vannak hiányosságok a szolgálatok ellátásában.

A versenyen 20 csapat 40 versenyzője indult el.

Az elméleti és gyakorlati versenyek után következett a már nagyon várt eredményhirdetés.

Kiderült a Békés Megyei csapat sikerrel vette az akadályokat, Pljesovszki János egyéni első helyével megvédte tavalyi helyezését, Gombkötő Sándor 5-ik helyezést ért el. A két egyéni helyezés csapat aranyat ért, egyet javítva a 2012-es helyezésen.

Pljesovszki János a legjobb elméleti eredményért külön jutalmat kapott.

A rendezők kitettek magukért, a kupák mellé vásárlási utalvány és ajándékcsomag is járt.

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke felajánlása a csapatverseny első helyezettjeinek járó 20-20.000 Ft is megillette a polgárőreinket.

Gratulálunk a szép sikerért versenyzőinknek!

Tusjak Tamás csapatvezető

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect