Connect with us

Hírek

Ismét sikeresek voltak polgárőreink

Az ORFK-OBB felkérésére a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága – együttműködve az OPSZ Közlekedési tagozat Munkabizottsággal – a polgárőrök számára a közlekedésbiztonság javítása érdekében, a közúti közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek felmérése céljából, meghirdette a IX. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt.

A rendezvény 2013. szeptember 28-án Budapesten a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában került megrendezésre. A versenyen a megyei döntők első két helyezettjei vehettek részt. Békés Megyét két szarvasi polgárőr Pljesovszki János / kilencedik alkalommal indult / és Gombkötő Sándor képviselte.

A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben a KRESZ ismereteikről és a polgárőr szakmai ismeretekről adtak számot. A gyakorlati versenyen autós vezetéstechnikai vizes-pályán személygépkocsival kellett teljesíteni a feladatot, illetve új elemként a csapatoknak szituációs gyakorlati feladatot kellett végrehajtani.

A szituációs feladat során a csapatok tagjainak polgárőr szolgálatot kellett bemutatni / minden csapat ugyanazt a feladatot kapta, úgy hogy nem láthatták a többi csapat szereplését /.

A feladat során a polgárőrök szolgálati gépjárművel a közúton haladtak és útközben három esemény helyszínén kellett intézkedniük. A polgárőrök jól szerepeltek, de kiderült, vannak hiányosságok a szolgálatok ellátásában.

A versenyen 20 csapat 40 versenyzője indult el.

Az elméleti és gyakorlati versenyek után következett a már nagyon várt eredményhirdetés.

Kiderült a Békés Megyei csapat sikerrel vette az akadályokat, Pljesovszki János egyéni első helyével megvédte tavalyi helyezését, Gombkötő Sándor 5-ik helyezést ért el. A két egyéni helyezés csapat aranyat ért, egyet javítva a 2012-es helyezésen.

Pljesovszki János a legjobb elméleti eredményért külön jutalmat kapott.

A rendezők kitettek magukért, a kupák mellé vásárlási utalvány és ajándékcsomag is járt.

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke felajánlása a csapatverseny első helyezettjeinek járó 20-20.000 Ft is megillette a polgárőreinket.

Gratulálunk a szép sikerért versenyzőinknek!

Tusjak Tamás csapatvezető

Kiemelt

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect