Connect with us

Hírek

Továbbra is az eddigi igazgató vezeti a szarvasi Székely Mihály Intézményt

Kohut Andrásné

Kohut Andrásnét nevezte ki dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Székely Mihály Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola élére.

A legnagyobb szarvasi közoktatási intézmény alkalmazotti köre, diákjai és szülői közössége is kiemelt arányban támogatta az eddigi intézményvezető kinevezését. Kohut Andrásné a 13 évvel ezelőtt elkezdett munkáját folytatja, és természetesen, amiben csak lehet, előrelépést tervez. Nagyon fontosnak tartja, hogy az intézményen belül a diákok a számukra legmegfelelőbb pályát válasszák a gyakorlatorientált szakképzésben. Az iskola fejlődésének irányát abban látja, hogy minél korszerűbb tudás kerüljön átadásra úgy, hogy az biztos alapokra kerüljön. Szeretné, ha a szakképzés fontossága a szakmai tudás megbecsüléséből eredne. Be kell látni, hogy jó szakemberekre mindig szükség van és a jó szakmai alapokat mindig lehet fejleszteni akár a legmagasabb szintekig. Az iskola ugyanis felkészít az emelt szintű érettségi vizsgára valamint a felsőoktatásba való bekerülésre is. Továbbra is támogatja a tehetséges tanulókkal való kiemelt foglalkozást éppen úgy, mint a gyengébb képességűek megsegítését. Gyakori jelenség, hogy a kevésbé jó tanulók az érdeklődésüknek megfelelő szakma elsajátításában kiválóan teljesítenek.

Szerinte az is nagyon fontos, ha a diákok jól érzik magukat iskolájukban. Az iskolai rendezvények kiteljesítik a tanár-diák-szülők együttműködését. Örül, ha a Székelyben végzettek büszkék egykori iskolájukra, mint ahogy Ő is az, ha az egykori tanítványok megállják helyüket a nagy betűs életben.

Bakulya Anna

Kiemelt

Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor

Bronz és ezüst a somogyjádi kadet válogatóról

Sport

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect