Connect with us

Hírek

Elvetették a “békekenyér” magvait

Óvodások vetik a rozst

A berlini fal felhúzásakor elbontottak egy evangélikus templomot, valamint egy temető is útban volt. A fal lebontása után a templom helyére emeltek egy kápolnát, aminek a kertjébe, a korábbi temető helyére rozst vetettek. Ennek a rozsnak a termését az idén szétküldték annak a 11 Európai Unió-s tagállamnak, amelyek a korábbi szocilista tömb területén önállósodtak és tértek az európai útra. A mai vetésű rozs learatása után a termés ismét Berlinbe kerül, hogy a fal bontásának 25. évfordulóján belőlük “békekenyeret” süssenek.

Így került a berlini rozs Budapestre, ahol dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felkérte Babák Mihályt, a Történelmi Magyarország közepének polgármesterét, hogy szervezze meg az akciót, valamint a Halászati és Öntözési Kutatóintézetet, hogy működjön együtt a polgármesterrel. Így került a rozs a HAKI liziméter-telepének a földjébe. A vetést országos médiaérdeklődés kísérte.

A vetést kis műsor kísérte. Közreműködtek a szarvasi óvodások, Csasztvan Zsuzsa és Dósa Zsuzsa. Köszöntőt Babák Mihály polgármester és dr. Jeney Zsigmond a HAKI tudományos igazgatóhelyettese, ünnepi beszédet Lázár Zsolt evangélikus esperes mondott.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect