Connect with us

Hírek

Elvetették a “békekenyér” magvait

Óvodások vetik a rozst

A berlini fal felhúzásakor elbontottak egy evangélikus templomot, valamint egy temető is útban volt. A fal lebontása után a templom helyére emeltek egy kápolnát, aminek a kertjébe, a korábbi temető helyére rozst vetettek. Ennek a rozsnak a termését az idén szétküldték annak a 11 Európai Unió-s tagállamnak, amelyek a korábbi szocilista tömb területén önállósodtak és tértek az európai útra. A mai vetésű rozs learatása után a termés ismét Berlinbe kerül, hogy a fal bontásának 25. évfordulóján belőlük “békekenyeret” süssenek.

Így került a berlini rozs Budapestre, ahol dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felkérte Babák Mihályt, a Történelmi Magyarország közepének polgármesterét, hogy szervezze meg az akciót, valamint a Halászati és Öntözési Kutatóintézetet, hogy működjön együtt a polgármesterrel. Így került a rozs a HAKI liziméter-telepének a földjébe. A vetést országos médiaérdeklődés kísérte.

A vetést kis műsor kísérte. Közreműködtek a szarvasi óvodások, Csasztvan Zsuzsa és Dósa Zsuzsa. Köszöntőt Babák Mihály polgármester és dr. Jeney Zsigmond a HAKI tudományos igazgatóhelyettese, ünnepi beszédet Lázár Zsolt evangélikus esperes mondott.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Második hely a Pajta Kupáról

Sport

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect