Connect with us

Hírek

Felelős állattartás: színes programokkal várta a gyerekeket a nemzeti park látogatóközpontja

A felelős állattartásra kívánta ráirányítani a figyelmet a Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Látogatóközpontja által szervezett pénteki program. Az apropót az Állatok Világnapja szolgáltatta.

Az előzetesen meghirdetett rendezvényre 60 óvodás (a Bacsó Béla úti, a zöldpázsiti és a Damjanich utcai óvodából) és 20 általános iskolás (a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolából) jelentkezett.

A gyerekeket változatos és érdekes programok várták. A nemzeti park munkatársai saját, otthoni kisállataikat hozták magukkal erre a napra: barátságos kutyát, oroszlánfejű, kosorrú törpenyulat, bengáli botsáskát és megszeppent tengerimalacokat. Utóbbiak igencsak félve vették tudomásul, hogy most ők vannak a középpontban, s az aprócska gyermekkezek mindegyike szeretné őket megsimogatni. Mór és görög teknősöket is megcsodálhattak a gyerekek.

A nézelődés és simogatás mellett sok-sok érdekes és hasznos információt is megtudhattak a nemzeti park munkatársaitól. Például azt, hogy a tengerimalacnak folyamatosan rágcsálnivalóra van szüksége ahhoz, hogy fogai ne nőjenek túlságosan hosszúra. A szervezők elsődleges célja az volt, hogy felhívják a gyerekek figyelmét arra: csak akkor tartsanak otthon kisállatot, ha vállalni tudják az arról való gondoskodást. Az óvodások pedig máris sorolták, mit is jelent ez a gyakorlatban: megfelelő táplálékot, takarítást, s azt sem szabad feledni, hogy „az állatoknak is szükségük van szurira ahhoz, hogy ne legyenek betegek”.

A délelőtti programot színesítette a békésszentandrási Hunyadi Mátyás Lovas Egyesület lovastorna csoportjának bemutatója. A Kacér nevű 10 éves kanca hátán szebbnél-szebb mutatványokkal kápráztatták el a gyerekeket a lovascsoport ifjú tagjai.

A bemutató után még egy kis pónisimogatás maradt hátra, majd a vállalkozó kedvűek egy „Állati nyomozás”-ban is részt vehettek az Anna-ligetben. A feladat az volt, hogy felkutassák, hová rejtették a nemzeti park munkatársai az állatokat (pontosabban azok fotóit). Végül aki szeretett volna lefényképezkedni Szilaj Bélával, a látogatóközpont előtt felállított, felfújható szürkemarhával, az ezt is megtehette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect