Connect with us

Hírek

Ótemplom: kiállta a próbát a felújított tetőrész

Kiállta az első nagy próbatételt az evangélikus Ótemplom nemrég felújított tetőszerkezete. Ez a beruházás azonban csak „tűzoltás” volt, sokkal nagyobb volumenű munkálatokra, mindehhez pedig sok pénzre lenne szükség ahhoz, hogy Tessedik templomát megóvják a lassú pusztulástól.

Dr. Czinkóczky Mihálytól, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség felügyelőjétől megtudtuk: a közelmúltban 2 millió forintot fordítottak a tetőszerkezet legrosszabb állapotban lévő részének felújítására.

– Több gerendát is kicseréltünk, mert már nagyon porladtak. Fennállt a veszélye annak, hogy beszakad a tető. A felújításhoz szükséges 2 millió forintot a hívek adták össze. A kivitelező jó munkát végzett: ezen a részen a múltkori nagy vihar idején egyetlen csepp eső sem esett be – avatott be a részletekbe az egyházközségi felügyelő. Hozzátette: a padlástér többi részében azonban számos helyen volt beázás. Teljes tetőcserére lenne szükség. Ennek költsége mintegy 40 millió forint lenne, amit önerőből nem tud előteremteni a gyülekezet.

(Felvételünkön a világosabb tetőrész az, amelyet felújítottak).

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Második hely a Pajta Kupáról

Sport

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect