Connect with us

Közérdekű hírek

1,62 milliárdos útfelújítási program indul Békés megyében

Elindul a nagyfelületű burkolatjavításokat tartalmazó országos útfelújítási program, mely összesen 33 milliárd Ft keretösszegből valósítja meg az országos közúthálózat 287 kritikus állapotú szakaszán a felújítási munkálatokat.- nyilatkozta Dankó Béla, Békés megyei útügyi biztos.

A burkolatjavítások országos szinten elsőrendű főutakat és ötszámjegyű bekötőutakat egyaránt érintenek, néhol csak néhány száz méteren, másutt akár tíz kilométeren is. Az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással a rendbe tett szakaszok hosszú évekig biztosan megfelelő minőségben állnak majd a közlekedők rendelkezésére.

A következő hónapokban az országos közúthálózat 287 kritikus állapotú szakaszán, közel 530 kilométeren végeznek el engedélyhez nem kötött beavatkozásokat. A 33 milliárd forintos keretösszegű programban legkésőbb 2014 tavaszán befejeződnek a munkálatok.

Az útfelújítások a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt keretközbeszerzési eljárás keretén belül valósulhatnak meg.

A fő- és mellékúthálózaton szükséges beavatkozásokról a Magyar Közút állított össze tételes listát, amelyet a megyei útügyi biztosok által felmért helyi igények figyelembe vételével rangsoroltak. Az országosan rendelkezésre álló keretösszeget a megyei úthosszakkal arányosan osztották el.

A megyei útfelújítási program összeállításában törekedtem a helyi igények figyelembe vételére, valamint a legsürgetőbb és sok éve fennálló problémák orvosolására. Az 1,62 milliárd Ft-os keretösszeg természetesen nem elegendő az összes rossz állapotban lévő útszakasz rekonstrukciójára, azonban az utóbbi évek legnagyobb keretösszege, melyet idén végre a mellékúthálózat fejlesztésére fordíthatunk. – közölte a megyei biztos.

Dankó Béla
Békés megyei útügyi biztos

Sajtóközlemény

Kiemelt

Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József

Több mint hétmillió forintból épült sportpark Csabacsűdön

Csabacsűd

Ősszel átadásra kerül az M44-es út Kondoros-Tiszakürt közötti szakasza

Békésszentandrás

Dankó Béla és Győrffy Balázs Dankó Béla és Győrffy Balázs

Az agrártámogatások átcsoportosításától tart Győrffy Balázs

Gazdaság

Babaváró támogatással segítik a gyermekes családokat

Hírek

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect