Connect with us

Közérdekű hírek

1,62 milliárdos útfelújítási program indul Békés megyében

Elindul a nagyfelületű burkolatjavításokat tartalmazó országos útfelújítási program, mely összesen 33 milliárd Ft keretösszegből valósítja meg az országos közúthálózat 287 kritikus állapotú szakaszán a felújítási munkálatokat.- nyilatkozta Dankó Béla, Békés megyei útügyi biztos.

A burkolatjavítások országos szinten elsőrendű főutakat és ötszámjegyű bekötőutakat egyaránt érintenek, néhol csak néhány száz méteren, másutt akár tíz kilométeren is. Az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással a rendbe tett szakaszok hosszú évekig biztosan megfelelő minőségben állnak majd a közlekedők rendelkezésére.

A következő hónapokban az országos közúthálózat 287 kritikus állapotú szakaszán, közel 530 kilométeren végeznek el engedélyhez nem kötött beavatkozásokat. A 33 milliárd forintos keretösszegű programban legkésőbb 2014 tavaszán befejeződnek a munkálatok.

Az útfelújítások a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt keretközbeszerzési eljárás keretén belül valósulhatnak meg.

A fő- és mellékúthálózaton szükséges beavatkozásokról a Magyar Közút állított össze tételes listát, amelyet a megyei útügyi biztosok által felmért helyi igények figyelembe vételével rangsoroltak. Az országosan rendelkezésre álló keretösszeget a megyei úthosszakkal arányosan osztották el.

A megyei útfelújítási program összeállításában törekedtem a helyi igények figyelembe vételére, valamint a legsürgetőbb és sok éve fennálló problémák orvosolására. Az 1,62 milliárd Ft-os keretösszeg természetesen nem elegendő az összes rossz állapotban lévő útszakasz rekonstrukciójára, azonban az utóbbi évek legnagyobb keretösszege, melyet idén végre a mellékúthálózat fejlesztésére fordíthatunk. – közölte a megyei biztos.

Dankó Béla
Békés megyei útügyi biztos

Sajtóközlemény

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József

Több mint hétmillió forintból épült sportpark Csabacsűdön

Csabacsűd

Ősszel átadásra kerül az M44-es út Kondoros-Tiszakürt közötti szakasza

Békésszentandrás

Dankó Béla és Győrffy Balázs Dankó Béla és Győrffy Balázs

Az agrártámogatások átcsoportosításától tart Győrffy Balázs

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect