Connect with us

Hírek

Pusztaottlakán a vadasparkban jártak a Kossuth utcai óvodások

A Kossuth utcai óvoda nevelőközössége az Állatok Világnapja alkalmából kirándulást szervezett a Pusztaottlakai Likefest Parkba az óvodások számára.

Tudjuk jól, hogy a természetes környezetben való élmény-nyújtás és tapasztalatszerzés, tevékenykedés a legjobb módszer arra, hogy a gyermekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerülhessenek, ezáltal kialakuljon bennük a szeretet, gondoskodás, védelem érzése.

Október 3-án a Kossuth utcai óvoda épülete elcsendesedett, hiszen mindhárom csoport részt vett a kiránduláson, melyre reggel busszal indultak el.

Pusztaottlakai vadaspark bemutatkozása: A vadasparkban nem csak őshonos magyar hanem egzotikusállatokkal is találkozhatunk, istállókban több hátasló és póniló várja a kocsikázni, lovagolni vágyókat, az új állatsimogatóban kis állattokkal ismerkedhetnek meg testközelből. Sportolásra a homokos focipályát, játszóteret és a cross pályát ajánlják. A terület alkalmas piknik- családi programokra, csoportos találkozókra.

Megérkezésünk után a szabadban megtízóraiztunk, majd egy hosszabb séta következett, melynek során egy idegenvezető bemutatta a Parkban élő állatokat. Ennek köszönhetően ismereteink bővültek az állatokkal kapcsolatos tudnivalókról, szokásaikról.

Ezután az óvodások változatos programokon vehettek részt, így lovagolhattak pónin, lovaskocsikázhattak és állatokat simogathattak meg.

Dél elmúltával élményekkel tele, új ismeretekkel gazdagodva indulhattunk haza az óvodába, ahol a következő időszakban többször felelevenítjük a kirándulás során látottakat.

Galla Józsefné

Kiemelt

Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor

Bronz és ezüst a somogyjádi kadet válogatóról

Sport

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect