Connect with us

Subscribe

Hírek

Pusztaottlakán a vadasparkban jártak a Kossuth utcai óvodások

A Kossuth utcai óvoda nevelőközössége az Állatok Világnapja alkalmából kirándulást szervezett a Pusztaottlakai Likefest Parkba az óvodások számára.

Tudjuk jól, hogy a természetes környezetben való élmény-nyújtás és tapasztalatszerzés, tevékenykedés a legjobb módszer arra, hogy a gyermekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerülhessenek, ezáltal kialakuljon bennük a szeretet, gondoskodás, védelem érzése.

Október 3-án a Kossuth utcai óvoda épülete elcsendesedett, hiszen mindhárom csoport részt vett a kiránduláson, melyre reggel busszal indultak el.

Pusztaottlakai vadaspark bemutatkozása: A vadasparkban nem csak őshonos magyar hanem egzotikusállatokkal is találkozhatunk, istállókban több hátasló és póniló várja a kocsikázni, lovagolni vágyókat, az új állatsimogatóban kis állattokkal ismerkedhetnek meg testközelből. Sportolásra a homokos focipályát, játszóteret és a cross pályát ajánlják. A terület alkalmas piknik- családi programokra, csoportos találkozókra.

Megérkezésünk után a szabadban megtízóraiztunk, majd egy hosszabb séta következett, melynek során egy idegenvezető bemutatta a Parkban élő állatokat. Ennek köszönhetően ismereteink bővültek az állatokkal kapcsolatos tudnivalókról, szokásaikról.

Ezután az óvodások változatos programokon vehettek részt, így lovagolhattak pónin, lovaskocsikázhattak és állatokat simogathattak meg.

Dél elmúltával élményekkel tele, új ismeretekkel gazdagodva indulhattunk haza az óvodába, ahol a következő időszakban többször felelevenítjük a kirándulás során látottakat.

Galla Józsefné

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!