Connect with us

Hírek

Megkopott az orgonamuzsika

Az Ótemplom orgonája

A Magyarországi Evangélikus Egyház egyházzenei bizottsága a közelmúltban felmérte a szarvasi Ótemplom orgonájának állapotát. Megállapították, hogy a hangszer felújításra szorul.

Lázár Zsolt esperes elmondta: a teljes felújítás mintegy 6 millió forintba kerülne. Ehhez pályázaton próbálnak forrást szerezni, de saját erőre is szükség lesz, ezért örömmel fogadnák a támogatásokat. Egy szarvasi vállalkozó már fel is ajánlott 400 ezer forintot a felújításra.

Az evangélikus Ótemplomban található több mint kétszáz éves hangszert az ország egyik legszebb orgonájaként tartják számon. Nem véletlen, hogy a 2008-ban megjelent, Magyarország legszebb orgonáit bemutató könyv címlapján éppen az Ótemplom orgonája szerepel.

Lázár Zsolttól megtudtuk azt is, hogy a templom padsorai szintén erősen megértek a felújításra. Ezeket a padokat még Tessedik Sámuel korában készítették. Egy részüket fel lehet újítani, de több olyan is van, amelyet ki kell cserélni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect