Connect with us

Csabacsűd

Az állatok világnapja a Hársliget Óvodában

Csabacsűd óvodás gyermekei 2013. október 4-én délelőtt vidám hangulatú, komplex tevékenységeken vehettek részt az állatok világnapja alkalmából.

A gyerekek izgatottan gyülekeztek a középső csoportban, hiszen egész héten erre a napra készültek óvónőikkel.

Kórógyi Angyalka intézményvezető Assisi Szent Ferenc szavaira hivatkozva nyitotta meg a rendezvényt. Felhívta a figyelmet az állatok körültekintő védelmére.

Majd óvodásaink szeretett bábja “Pilyu” a cserfes és kelekótya kanári elhozta a gyerekek kedvenc meséjét a Kiskakas gyémántfélkrajcárját, amelyet Rita néni, Edit néni és Ági néni keltett életre.

Az aerobik kedves történeti formában az állatok mozgását játékosan utánozva minden részvevőt alaposan megmozgatott.

Majd újból “Pityu” kérésére minden csoport elmondta kedvenc mondókáját egy-egy állatról. Hosszú láncot alkotva közösen átmentünk a kiscsoportba, ahol keksztésztából -az óvodai foglalkozásokon már elsajátított technikákkal- sünit formáztunk, majd mandulaforgáccsal díszítettük. A szemrevaló sündisznókat mindenki jóétvággyal elfogyasztotta, és hársteát ittunk utána.

Az óvodánk melletti parkban kialakított állatsimogatóban a gyerekek otthoni házi kedvenceit simogathattuk meg. Fantasztikus élmény volt ovisaink számára a kezükkel érzékelni az állatok puha szőrét, tollazatát. Szülői felajánlásra -amit igen jószívvel fogadott el az egész óvoda közössége- birkákat is lehetett simogatni. Sőt I. Bence apukájának ötlete igen megörvendezetette a gyerekeket, hiszen felnőtt felügyelete mellett futhattak, szaladhattak együtt a barikkal.

T. Viktor szüleinek közreműködésével minden csabacsűdi Hársliget Óvodás lovagolhatott a család “Baba” nevű lován.

Az óvoda udvarán kézműveskedni is lehetett, az elkészült műveket emlékbe haza vihették a gyerekek.

A felnőttek segítségével szerepjátékos formában “gólyalakoma” játékot játszhattak az ovisok, gólyalábaztak és békát fogyaszthattak el. A szenzomotoros érzékelést interaktív puzzle kirakóval fejlesztettük; vidám, jó móka volt a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a kép kirakása.

Az állatok világnapja alkalmából szervezett élménygazdag délelőttünk végén jó érzéssel töltött el minden részvevőt, hogy a gyermekeknek a gyermekekért a szülőkkel együttműködve pozitív élményeket, maradandó emlékeket tudtunk adni községünk óvodásainak.

A gyermekek nevében is szeretném kifejezni köszönetemet minden szülőnek, támogatónak, óvodai dolgozónak akik segítségével létrejöhetett ez a vidám hangulatú délelőtt a Hársliget Óvodában.

Vargáné Hipszki Ágnes

Kiemelt

Örökség serleg elismerésben részesültek a csabacsűdi Kispacsirták

Csabacsűd

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Összeállt Csabacsűd éves programterve

Csabacsűd

Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva)

Megkezdte éves munkáját a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat

Csabacsűd

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect